Kulüpler için suç duyurusu!

Serencebey Gazetesi, Türk Futbolu’nda ardı arkası kesilmeyen iddiaların soruşturulması için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 52. sayısının kapağından yazdığı bir dilekçe ile suç duyurusunda bulundu. İşte o yazı; İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na; Müşt

Kulüpler için suç duyurusu!

Serencebey Gazetesi, Türk Futbolu’nda ardı arkası kesilmeyen iddiaların soruşturulması için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 52. sayısının kapağından yazdığı bir dilekçe ile suç duyurusunda bulundu.

İşte o yazı;

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na;

Müşteki: Serencebey (Türk sporseverleri adına)

Sanık: Türk Futbolu’nu yönetenler; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, TFF Yöneticileri, Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, MHK Üyeleri, Kulüp Başkanları...

Suç Tarihi: 2010 – 2011 Sezonu

Açıklamalar:

Türkiye’nin saygın futbol takımlarının başkanları ve yöneticileri tarafından, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de devam etmekte olan şampiyonluk yarışının Türk futbolunu yönetenler tarafından manipüle edildiği ve adil oyun esaslarına aykırı hareket edildiği yönünde ısrarlı olarak yapılmış ve yapılmakta olan beyanlar endişe verici niteliktedir. Türkiye’de temiz ve adil futbolun muhafazası adına aşağıda birinci ağızdan aktarılan iddiaların Savcılığınız tarafından dikkatle incelenmesi gerekmektedir.

Olaylar:

1. Galatasaray Başkanı Adnan Polat, “Sanki talimat almışlar. G.Saray lehine penaltı verilemiyor. Kim birinci, kim ikinci, kim üçüncü olacak bunlar karar veriyor. Ne hakları var? Biz kazanmak için hakemi de yenmeye mecbur muyuz? G.Saray'ı perişan etmek için el birliği ile oyun oynanıyor. Sanki biri düğmeye basmış. G.Saray'ı katlediyorlar. Bülent Yıldırım da aleyhimize hata yapıyorsa kasıt arıyorum.”

2. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman; “Trabzonspor son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Bu 3 maça bakmak lazım. Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor... 3 maç 3 penaltı. Bu penaltılar Trabzonspor’a kasten, isteyerek verildi demiyorum. Fakat kimse bunları incelemiyor. Ancak maçların kritik anlarına denk gelen penaltılara bakmak gerek.

Trabzonspor Kulübü; “Adil oyun”, “adaletsiz oyun” kimliğine bürünmüştür. Sezonun ilk bölümünü Trabzonspor'un açık farkla önde tamamlamasını hazmedemeyen çevreler ara dönemde yazdıkları senaryoyu uygulamaya koymuş, ardından adeta inlerine çekilmiş, medyanın belli kesimlerini kullanarak ülke futbolunu yönetenler üzerinde baskı ortamı yaratmışlardır. İşin üzücü yanı bu ortam tarafsız kalması gereken kesimleri de etkilemiş ve ligin ikinci devresi tamamen bir takımın lehine cereyan eden adeta bir orta oyununa dönüştürülmüştür. Merkez Hakem Kurulu, maçına ve kişiye özel atama taktikleriyle sürece doğrudan müdahildir.

3. Beşiktaş Jimnastik Kulübü; "Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu daima hak eden kulübün kazanmasından yana olduğunu dile getirmiş, bir takım güçlerin maç sonuçlarına tesir ederek belirleyici olmamaları gerektiğini defalarca ifade etmiştir. Bununla birlikte aynı güçlerin istedikleri bir takımı şampiyon yapmak için bariz bir şekilde göreve soyundukları, spor kamuoyunun gözü önünde birtakım oyunların sergilendiği açıkça görülmektedir"

4. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Bu hakem maçı katletti. Birinci gol ofsayt, ikinci golün de penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Maçın hakemini ve MHK'yı Allah'a havale ediyorum".

5. Türkiye Futbol Federasyonu; “Ulaşılan her şampiyonluk ve her başarı "şaibeli" ilan edilmekte...”

Sonuç ve İstem:

Türk futbolunun geldiği nokta, içinden çıkılamaz bir hal almıştır. İddiaların eğer yüzde 1’i dahi doğruysa, bu, Türk futbolunda bir deprem demektir. Hem iddia sahiplerinin ortaya delil koymadan öne sürdükleri konular, hem de iddiaya maruz kalan kurumların yaptıkları söylenen eylemler suç teşkil etmektedir. Bu nedenle gerekli soruşturmanın yapılarak suçluların cezalandırılması için Savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur.

İddialar hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, suçluların cezalandırılması için dava açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz.

Saygılarımızla

Mart 2011

Serencebey

İşte o haber;

buyukler.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor