KTÜ'de Olimpiyatlar konuşuldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) 55. Kuruluş Yıldönümü törenlerinin açılışında, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları konuşuldu.KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Sporda

KTÜ'de Olimpiyatlar konuşuldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) 55. Kuruluş Yıldönümü törenlerinin açılışında, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları konuşuldu.

KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, gençliğe büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Trabzon yurtlar konusunda çok şanslı. Öğrencilerimiz olimpiyatlar için inşa edileceklerle 5 yıldızlı yurtlara kavuşacaklar. Artık, tek, iki veya üç kişilik odalara sahip yurtlar bulunacak. Biz gençliği çok önemsiyoruz. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Gençlik Ajansı kurmak üzere çalışmalara başladık. Türkiye’nin 2 önemli unsuru var. Birisi bilgi, diğeri ise gençliktir. Bunları çok iyi değerlendireceğiz.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen de, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı hem üniversite hem de Trabzon adına büyük bir fırsat olarak gördüklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Olimpiyatlara hazır hale gelebilmek için bölgemizde çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Üniversitemiz bünyesinde yapılan Olimpiyat Köyü, artan öğrenci kontenjanları ile birlikte kritik hale gelen öğrenci barınma problemine de önemli çözüm olacaktır. Gençlik Olimpiyatları ile önemli bir sınav verecek ilimiz, oluşturduğu altyapı ile benzer ve daha büyük organizasyonlar için potansiyel aday olacaktır. KTÜ ailesi olarak diğer konularda olduğu gibi bölgenin bütün dinamikleri ile güç birliği halinde Trabzon ve ülkemize yakışır bir festival için elimizden geleni en iyi şekilde yapacağımızın sözünü yinelemek isterim.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor