Konya'da TS öncesi kongre yapıldı

25 Mart tarihinde delege sayısının yetersiz olması nedeniyle ertelenen kongre 135 delegenin katılımıyla Mevlana Kültür Merkezi'nde delege çoğunluğu aranmadan tekrarlandı. Kongrede ilk olarak divan heyeti teşekkül edildi. Divan heyetinin teşekkül etmesinin

Konya'da TS öncesi kongre yapıldı

25 Mart tarihinde delege sayısının yetersiz olması nedeniyle ertelenen kongre 135 delegenin katılımıyla Mevlana Kültür Merkezi'nde delege çoğunluğu aranmadan tekrarlandı. Kongrede ilk olarak divan heyeti teşekkül edildi. Divan heyetinin teşekkül etmesinin ardından yönetim, icra ve gelir gider raporları okundu. Raporların okunmasının ardından bazı delegeler raporlarla ilgili söz aldı. Konuşmaların ardından raporlar ibra edilerek oy birliğiyle kabul edildi. Bazı delegelerin yönetim kurulu üye sayısının

azaltılmasıyla ilgili dilekçesi üzerine salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. 21 olan yönetim kurulu asil üyesi sayısının 11 asil 11 yedekten oluşmasıyla ilgili öneri 3'de 2 çoğunluğun kabul oyuyla kabul edildi. Raporların oylanmasının ardından yönetim kurulu listelerinin divana ulaştırılması beklendi. Divana tek listenin verilmesinin ardından verilen liste oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucu mevcut başkan Bahattin Karapınar'ın listesi oy birliğiyle kabul edildi.

"BU SAATTEN SONRA KONYASPOR'A DESTEK VERİLMESİ GEREK"

Kongre sonunda Bahattin Karapınar ile yeni yönetim kurulu üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi. Kongreyi değerlendiren Başkan Bahattin Karapınar, liste çıkarmak isteyenlere 1 aydır kendilerini hazırlamaları gerektiğini söylediğini ve eğer liste verirlerse en büyük destekçinin kendisi olacağını belirttiğini dile getirerek, "Maalesef kongre saatine kadar kimse bu göreve talip olmadı. Artık bu saatten sonra Konyaspor'a destek verilmesi gerek. Birlik ve beraberlik içinde önümüzde 8 maç var. Alabileceğimiz en yüksek puanları alıp kümede kalacağımıza inancımız tamdır. Ben bu konuda inancımı hiç yitirmedim. Bu takım Bank Asya'ya düştüğünde yiğitlik gösterdim ve bu kulübe sahip çıktım. Bir üst lige çıkardım ve şimdi de ligde yaşatmaya çalışıyoruz. Keşke bize karşı olanlar, bu görevi yürütemediğimi söyleyenler çıksalardı ve liste verselerdi. Emin olun nasıl destek olacağımı o zaman görürlerdi. Konyaspor'a ekonomik olarak 1 lira maddi yük getirmedim. Bundan sonra da getirmemeye gayret edeceğiz" dedi.

Bir gazetecinin sezon sonunda olağanüstü kongre yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorusu üzerine Karapınar, "Şu an yeni seçilen bir yönetim var. Arkadaşların nasıl çalışacağını bilmiyorum. Ben güzel işler çıkaracağımıza eminim. Ama 2 ay sonra yönetime biz geleceğiz diye ortaya çıkmaya gerek yok. Eğer biz yönetim olarak bu kararı alırsak gelirler kulübü alırlar" şeklinde konuştu.

İki yıl içinde 3 kez başkanlığa seçildiğini ifade eden Karapınar, "Büyük takımlarda bu kadar seçilen başkanlar 12-13 yıl görevde kalıyor. Ben 2 yıl içinde 3 kez seçildim. Çetin bir mücadele içindeyiz. Geçen sene bunun zirvesini yaşadık. Bu yıl tabanlardayız. Umarım bizim gücümüzle takımın gücü, bu takımı bulunduğu yerden üstlere çıkaracaktır" dedi. Takımın önünde 8 maç ve 24 puan olduğunu da kaydeden Karapınar, "Yarın Trabzon'dan eğer 3 puan alırsak, Sivasspor da Beşiktaş karşısında mağlup olursa hava

birden tersine dönebilir. Bu konuda umutluyum" diye konuştu.

Olağan Genel Kongre sonunda yönetim listesi şöyle oluştu:

"Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Bahattin Karapınar, Mehmet Uvat, Mehmet Soylu, Hüseyin Polat, İlker Özkan, Kamil Akkanat, Ali Kaya, Dede Yıldırım, Cengiz Yüzer, Ali Fuat Çuhadar, Hüseyin Şenyıl.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Hüseyin Çevik, Bahri Karapınar, Ahmet Sağ, Mustafa Sabri Ak, Ömer Faruk Belviranlı, Abdullah Işıkoğlu, Ahmet Efe, Muammer Sefa Ortaç, Necati Sametoğlu, Fevzi Tezcan, İsmail Alemdar.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Haşmet Okur, Mehmet Hançerli, Mehmet Ali Çiftçi.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Hakan Ceylan, Osman Can, Mehmet Balaban.

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri: Muzaffer Hançerli, Nizamettin Kenanoğlu, Süleyman Sırrı Çaldır.

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri: Hasan Çiftçi, Muzaffer Dinler, Osman Hekimoğlu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor