Kolombiya basını Teo'ya tepkili

“25 yıldır şampiyon olamayan Trabzonspor 3.500.000 $ ödeyip aldığı  Kolombiyalı forvet Junior, ülkesinden Türkiye'ye dönüş hazırlığında” başlıklarının kullanıdığı Kolombiya basınında Teofilo’nun yaptığı davranışın yanlış olduğu vurgulandı. haber61.net dış

Kolombiya basını Teo'ya tepkili

“25 yıldır şampiyon olamayan Trabzonspor 3.500.000 $ ödeyip aldığı  Kolombiyalı forvet Junior, ülkesinden Türkiye'ye dönüş hazırlığında” başlıklarının kullanıdığı Kolombiya basınında Teofilo’nun yaptığı davranışın yanlış olduğu vurgulandı.

haber61.net dış haberler servisinin Kolombiya basınından derlediği haberlere göre, El pasado mes fue convocado a la Selección Colombia, pero luego fue relegado a la suplencia del conjunto turco, y por ello su incomodidad.Kolombiya basını izinsiz Türkiyeden ayrılan ve ülkesine giden Teofilo Gutirez’e yüklendi. Kolambiya’da yayın yapan siteler ve gazeteler Gutierrez’in yaptığının Kolombiya futboluna zarar vereceği görüşünde birleşti.

Teo’nun Kolombiya Milli Takımı’na yeni çağırıldığını ve Kolombiya dışında deneyim ve cesaret kazanması gerektiğini ifade eden Kolombiya basını “Acıya dayanarak bir süre daha kalması gerekir. Sağlık sorunlarını sebep göstererek izinsiz olarak dönmesi Teknik direktör Şenol Güneş’i rahatsız etti, bu durum Trabzonspor için alışılmadık bir şey” ifadelerini kullandılar.

Teofilo’nun nefes darlığını gerekçe göstererk izinsiz olarak ülkesine dönmesinin yanlış olduğu ve Kolombiya’da yapılan testlerde de durumunun strese bağlı bir durum olduğu vurgulanırken "Gutiérrez gibi, Avrupa'daki diğer birçok Kolombiyalı oyuncu uyumsuzluk  sorunun gerekçe gösterek sorun çıkardı.Bu nedenle  Kolombiya futbolu  ihtişamını kaybetti." Dediler.

Uzun Yıllar Türkiye’de kalan kaleci Mondragon Teo’nun yaşadığı strese yalnızlık, aile ortamı ve değişen alışkanlıklar, dil farkı, diyet ve değişimin sebep olabileceğini söyleyerek Teo'ya "egolarını bir kenara bırak " dedi ve şu tavsiyelerde bulundu “Ülkeye uyum sağlamanının zor olduğunu düşünme. Ozaman onlara kolay uyum sağlarsın” önerisinde bulundu.

Trabzonsporlu yöneticilerin Teofilo’nun Trabzonspor’dan ayrılabilmesi için yaptıkları bonservis harcamalarını geri istediklerini de yazan Kolombiya basını “Trabzonspor 4 milyon Dolar’ı getir git” diyor dedi. 

Bu arada, Fifa menejeri  Luis Felipe Posso, Kolombiyalı golcü Teofilo  Gutierrez’in yaptığı bu davranışın  kendi vatandaşları için olumsuz sonuçlar üretebilieceğini ön görüyor. Teonun bu davranışları nedeniyle, Kolombiyalı oyunculara Kolombiya’nın da “Avrupaya ihtiyacımız var. Teo Türk futboluna kolayca adapte olabilir.Çünkü bu ülkede daha önce Kolombiyayı Oscar Cordoba,ve Faryd Mondragón sorunsuz  bir şekilde temsil etti. Şimdide  Juan Pablo Pino Galatasarayda yer alıyor. " örneklerini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler