Kenan Sofuoğlu bırakıyor mu?

Kenan Sofuoğlu sezonu kapattığını açıkladı

Kenan Sofuoğlu bırakıyor mu?
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Fransa'daki Dünya Supersport Şampiyonası'nın 10. ayağındaki sıralama turlarında geçirdiği kaza sonrasında sezonu kapatmak zorunda olmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Kazada bel ve kalçasında kırık olan ve tedavisine Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam edilen 33 yaşındaki milli motosikletçi açıklamada bulundu.

Kenan Sofuoğlu, çok emek verdikleri sezonu sakatlık sebebiyle kötü bir şekilde kapatmanın kendisini çok üzdüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"En üzücü noktalardan biri de hem bu sezonu kapatmak. Doktorlar 12 haftalık bir tedavi süreci olacağını söylediler, bizim için çok uzun bir süre ama işin iyi taraflarına baktığımız zaman şükretmemiz gerekiyor. Tekrar sağlığıma kavuşacağımı bilmek beni mutlu ediyor. Sadece bu dönemde biraz sabretmem gerekiyor. Çok emek verdiğimiz bir sezondu bu şekilde kapatmak bizi üzdü. Öte yandan Türkiye'deki insanların ilgisini ve hastaneye akın etmelerini görmek, bilmek bizi gerçekten gururlandırdı. Şimdiki durumumuz çok iyi. Aradan bir haftaya yakın bir süre geçti. İlk iki gün çok ağrı geçirdim, hayatımda yaşamadığım kadar sancılı dönem yaşadım. Sakatlığımla alakalı ameliyat ön görülmedi çünkü kırıklarım çok hassas yerlerdeydi ama şanslı kırıklarmış. Çünkü o noktalarda ameliyat riskli olacağından bu şekilden iyileşmemi ön gördüler."

Fransa'daki yarışa kadar her şeyin çok yolunda gittiğinin altını çizen milli motosikletçi, "Fransa'da iki kaza geçirdik; ilki başka bir pilotun piste yağ dökmesiyle oldu ama orada şanslıydık, arkadan gelen motorlar sürüklenirken, sağımdan, solumdan geçti ve çok şükür şanslı bir şekilde kurtulduk. Ertesi gün de sıralama turunda yağmurlu ve kuru bir zeminde tekrar bir kaza yaptık. Bu kazada çok şanslı değildik. Tabi sonrasında bakıldığında 'Orada da çok şanslıymışız' diyebileceğimiz şeyler gördük. İkinci kazada yerden kalkamadım. O an anladım ki ya çok büyük bir kırığım var ya da belimde bir yer çıktı dedim. Kariyeri boyunca çok kırıklar yaşamış bir sporcuyum ancak Fransa'daki kadar kötü bir şekilde yerde hiç kalmamıştım. Oradaki görevlilerin beni ambulansa almasına bile müsade etmedim, ilk önce beni bayıltın o şekilde alın çünkü benim bunu kaldıracak gücüm yoktu, ağrım vardı. "değerlendirmesinde bulundu.

Kenan Sofuoğlu, kazanın ardından Türkiye'nin kendisini ülkeye getirmesinin Avrupa basınında konuşulduğunu dile getirdi.

Kenan Sofuoğlu, sporu bırakıp bırakmayacağı yönündeki soruya ise "Buna karar vermek için şu an çok erken ve şu anda alınacak kararlar belki de doğru olmayabilir. Biraz zamana bırakmak istiyorum. Allah'ın izniyle hakkımızda hayırlısı olan nasip olur inşallah. Tek düşündüğüm şey, hızlı bir şekilde iyileşip yataktan kalkabilmek. Hayatımda hi bu kadar yatakta kalmamıştım. Hızlı bir ilerleme var. Dediğim gibi ilk amacımız yataktan kalkmak." şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor