Kemençe eşliğinde karete

Trabzon’da düzenlenecek 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na az bir süre kaldı. Spor kulüpleri hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Olimpiyatlara katılamayacak spor kulüpleri ise bu büyük organizasyonda yer almak için ilginç fikirler geliştiriyor. Trabzon Bel

Kemençe eşliğinde karete

Trabzon’da düzenlenecek 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na az bir süre kaldı. Spor kulüpleri hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Olimpiyatlara katılamayacak spor kulüpleri ise bu büyük organizasyonda yer almak için ilginç fikirler geliştiriyor. Trabzon Belediye Spor Kulübü karate takımı Kata’yı sporcularına kemençe eşliğinde yaptırıyor.

Bu gösteri izleyenleri hayran bırakırken antrenör Hasan Kılıç, Kata’ya yeni soluk getirdiklerini söylüyor. “Savaş sanatı ile yöresel kültürümüzü birleştirdik” diyen Kılıç, “Olimpiyatlar için gerekli başvuruyu yaptık. Olumlu yanıt alırsak Avrupa ve Trabzon’a Kata’nın Laz versiyonunu sunacağız” dedi.

 

KATA FARKI!

Kata, karatenin bir dalı… Vuruş tekniklerinin ardışık seri halinde mantıklı düzenlenmiş şekliyle uygulanması… Bugüne kadar Kata’yı hep sessiz bir şekilde, sadece hareketlerine odaklanarak izlemiştik. Ancak Trabzon Belediyesi Spor Kulübü’nün karate antrenörü Hasan Kılıç, Kata’ya farklılık getirdi. Bu farklılık yörenin kültürüyle özdeşleşen kemençe. Kılıç, sporcularına bir kemençe sanatçısının eşliğinde kata yaptırıyor.

 

 

“OLİMPİYATLARDA GÖSTERİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Antrenör Hasan Kılıç daha önce mehter marşı ile Kata yaptıklarını belirterek, “Bizim için önemli olan bizim kültürümüzdür. Avrupa’da yabancı müzik eşliğinde yapılan Kata’yı biz kendi yöresel kıyafetimiz ve müziğimiz ile gerçekleştiriyoruz. Böyle olunca da hem seyirci yabancılık çekmiyor hem de ortaya çok farklı bir ürün çıkıyor” dedi. Amaçlarının Trabzon 2011 Gençlik Olimpiyatları’nda kemençeyle Kata yapmak olduğunun altını çizen Kılıç, “Bu yönde çalışmalara başladık. Yetkililerin bize ‘evet’ diyeceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 “KEMENÇEYİ AVRUPA’YA TANITALIM”

Sporculardan Büşranur Kılıç müzikli Katanın vazgeçilmez olduğunu belirterek, “Kata zevkli bir spor. İşin içine kemençe de girince gerçekten vazgeçilmez oluyor” derken, Sonnur Küçük, “Bu sporu pek fazla bilen yok. Olimpiyatlarda bize şans verilirse Avrupa ve Türkiye’ye kemençe eşliğinde muhteşem bir gösteri sunarız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor