Kayıhan: Rizespor ligde kalacak

Bank Asya 1. Ligi'nde ligde kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor ile süper lige çıkma mücadelesi veren Bucaspor'un Rize'de ki karşılaşmasında galip çıkmaması her iki takımın da kaderini son haftaya bıraktı.Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda oynanan müsabakayı

Kayıhan: Rizespor ligde kalacak

Bank Asya 1. Ligi'nde ligde kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor ile süper lige çıkma mücadelesi veren Bucaspor'un Rize'de ki karşılaşmasında galip çıkmaması her iki takımın da kaderini son haftaya bıraktı.

Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda oynanan müsabakayı yaklaşık 10 bin Çaykur Rizespor taraftarı izlerken maçı 150'ye yakın Bucaspor taraftarı da izledi. Maçın bitiminin ardından golsüz beraberliğe tepki gösteren bazı Çaykur Rizesporlu taraftarlar yöneticilere ve futbolculara tepki gösterdi. Taraftarlar ile polis arasında arbede yaşandı.

Öte yandan Bucasporlu futbolcuları taşlamak isteyen çocuklar ile polis arasında da kovalamaca yaşandı. Bucaspor otobüsünü taşlamak için sahilde toplanan çocuklar çevik kuvvet polisi tarafından kovalanırken bir çocuğun sert bir şekilde göz altına alınması dikkat çekti. Polisin çocuğu jop ile dövdüğünü ileri sürerek poliste tartışan bir kişi gözaltına alındı. Öte yandan polis memurları sahilde arkadaşları ile gezen gruplara da müdahale etti. Taraftar olmadıklarını, sahilde yürüdüklerini anlatmaya çalışangençler polisler tarafından çekiştirilerek uzaklaştırıldı.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bucaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan Rize'de bir puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek "Kritik bir maç geldik. Rakibimizin ligdeki konumu bizim konumumuz maçı çok zor hale getirdi. Her iki takım da çok temkinli oynadı. Yenilecek bir gol, kaybedilecek puanlar her iki takımı da zora sokardı. Buradan bir puan aldığımız için mutluyuz. Önümüzdeki hafta Kayseri Erciyes müsabakasını kazanarak Süper Lig'e çıkacağımıza yürekten inanıyorum"
dedi.

Bucasporlu futbolcu Cenk, işi son haftaya bıraktıklarını belirterek, "Gergin geçen bir maçtı. İki takımın da kaybetmeye tahammülü yoktu. Bu yüzden iki tarafta kontrollü oynadı. Biz kazanarak dönmek istiyorduk. Buraya kadar getirdik. Ama son haftaya bıraktık."dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan önümüzdeki hafta Kocaelispor'u yenerek ligde kalacaklarını belirterek, "Bugün aksi bir gelişme olsaydı beklide çok daha zor bir duruma düşebilirdik. Şimdi kendimizi Kocaelispor maçına şartlayacağız. Bu maçtan üç puan alabilirsek diğer sonuçlar bizi ilgilendirmeyecek. Hiç deplasman galibiyeti olmayan bir takımız ama bu maçı kazanacağız. Mutlaka kazanmak zorundayız. O yüzden kendimizi bu maça hazırlayıp, maçı kazanıp ligde kalışımızı ilan edeceğiz" dedi.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Mithat ise yaptığı açıklamada taraftarla ligde kalma sözü verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor