Kayıhan: ''Geleceğimiz parlak"

Bank Asya 1. Lig'de ilk yarıyı 28 puanla lider Denizlispor'un gerisinde averajla ikinci sırada tamamlayan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Ümit Kayıhan, kulüp olarak önlerinin açık, geleceklerinin parlak olduğunu söyledi.Kayıhan, Mehmet Cengiz Tesisler

Kayıhan: ''Geleceğimiz parlak"

Bank Asya 1. Lig'de ilk yarıyı 28 puanla lider Denizlispor'un gerisinde averajla ikinci sırada tamamlayan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Ümit Kayıhan, kulüp olarak önlerinin açık, geleceklerinin parlak olduğunu söyledi.

Kayıhan, Mehmet Cengiz Tesislerinde kulüp yönetim kurulu üyesi Muharrem Kasap ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek ilk yarının değerlendirmesini yaptı.

Sezona cesaretli başladıklarını belirten Kayılan, ''Yönetim Kurulumuz geçen yıl son maçta ligde kalmayı garantilememizin ardından bana güvenerek yolumuza devam etme kararı verdi. Ardından yapılan transferlerde futbolcularla tek tek 'Siz Rizespor'da oynamak istiyor musunuz' sorusunu sorarak yeni bir takım kurduk. Ligin ilk 2 maçında aldığımız galibiyetler adaptasyon sürecimizi kısalttı. Motive olmamamızı sağladı. Bu da ilk yarıda lig ikinciliğini getirdi'' dedi.

Bank Asya 1. Lig'de ikinciliğin iyi bir sonuç olduğunu ifade eden Kayıhan, ''İlk yarıyı 28 puanla ikinci bitirmek mutluluk veriyor. Ancak yeterli olmadığını da görüyoruz. Lig lideri ile dokuzuncu sıradaki takım arasında 5 puan fark. İkinci yarıda çekişme çok daha fazla olacak. Bu nedenle ilk yarının tamamlanmasına rağmen çalışmalarımıza ara vermedik. Antrenmanlarımız devam ediyor. İkinci yarıya daha diri ve güçlü girmeliyiz'' diye konuştu.

Ligin ilk yarısında iç saha maçlarında çok başarılı olduklarını vurgulayan Kayıhan, şöyle devam etti:

''İç saha başarımız ligdeki konumumuzu getirdi. Dış sahada ise bir türlü istikrarı yakalayamadık. İkinci yarı çok daha sert geçecek. Geçen yıl olduğu gibi süper lige yükselen takımlar açık ara puan farkıyla yükselmeyecek. Bu nedenle ikinci yarı deplasman maçlarının önemi çok daha fazla. Mutlaka bunun önlemlerini alacağız. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yapacağımız transferler de bu yönde olacak.''

Yönetim kurulu üyesi Muharrem Kasap ise ligin ilk yarısında üç maçta bariz hakem hataları ile puan kaybettiklerini savunarak, ''Kayseri Erciyesspor, Tavşanlı Linyitspor ve son oynadığımız Samsunspor maçlarında bariz hakem hataları ile puan kayıpları yaşadık. Samsunspor maçında Bünyamin Gezer'e çarpan top sonucu gol yedik. Federasyon yetkilileri bu nedenle ''Geçmiş olsun'' dileklerini bize ilettiler. Ancak kimsenin art niyetli olmadığını düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda hatalar çok daha fazlaydı. Bu yıl hakem hatalarında azalma var'' diye konuştu.

Bu arada, yeşil-mavili ekibin Antalya'daki kamp çalışmalarının 2 Ocakta başlayacağı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler