"Kahraman olarak döneceğiz"

Trabzonspor'un kaptanı Rigobert Song, Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası hakkında, "Tüm takımın zihninden, kupayı kazanmaktan başla hiçbir düşünce geçmiyor" dedi..Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda Çarşamba günü saat 15.45'te oynanacak 48'inci

"Kahraman olarak döneceğiz"

Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda Çarşamba günü saat 15.45'te oynanacak 48'inci Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin kaptanları ortak basın toplantısı düzenledi.

Song'un toplantıdaki açıklaması

“Türk hükümeti ve federasyonuna, ayrıca maçın burada oynamasına emek veren Şanlurfa valisine teşekkür ediyorum. Tarihsel olarak çok önemli bir yer burası. Böyle bir yerde böyle bir finali oynamak, bizim için büyük bir onur ve zevk. Biz de etrafımızdaki herkese de zevk yaşatacak bir maç oynayacağımızı düşünüyoruz.”

“Şehrin tarihsel değerinden bahsettim. Sanırım herkes İbrahim Peygamberin Kıssa’nı biliyordur. Nasıl kahramanvari bir figür olduğunu biliyoruz. Biz de aynı, ateşten çıkarak bir kahramana dönüşen İbrahim peygamber gibi, final ateşinden çıkıp bir kahraman olarak kupayı almak istiyoruz. Tüm takımın zihninden, kupayı kazanmaktan başla hiçbir düşünce geçmiyor”.

Daha sonra toplantıda soru - cevap kısmına geçildi.

Maçın gündüz oynanacak olması hakkında görüşü istenen Song bu konuda;

“Gündüz maçı oynamanın çok başımızı ağrıtacak bir handikap olduğunu söyleyemeyiz.. Evet, genelde gece maçlar yapan iki takımız. Bu durum biraz sıkıntı yaratabilir. Ama buraya 1 gün öncesinden geldik ki bu koşullarda idman yapabilelim ve alışabilelim.. Böyle bir koşulda maç yapıyorsanız buna uyum sağlamalısınız. Bunlar tek maç üzerinden oynanan maçlar ve telafisi yok. Bir sorun olabilir belki ama çok da büyük bir sorun olacağını sanmıyorum” yorumunda bulundu.

“Şanlıurfa hakkında bilgi edinip edinmedikleri” hakkındaki soruya ise Song;

“Finalin burada olduğunu duyunca, şehirle ilgili bilgilendirildik. Fakat bu kadar büyük bir tarihe sahip şehir hakkında bu kadar kısa bir süre içinde büyük bir bilgi alamadık. Yine de nasıl bir şartta oynayacağımız hakkında bilgi edindik. Finali burada oynayacak olmak büyük bir zevk. Genelde İstanbul , İzmir gibi yerlerde finaller oynanıyor. Farklı bir iklimi tatmak çok iyi oldu. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.

Song, “Tüm sezon için, bu kupayı kazanmak neyi, kaybetmek neyi ifade ediyor” sorusuna ise şu cevabı vererek sözlerini noktaladı;

“Geçmişte alınan sonuçlar ne olursa olsun bu finaller her futbolcu için farklı bir onurdur. Bir çok takımın olduğu turnuvada baş başa final oynamak kariyerde önemli bir yerdir. Trabzon için çok önemli bir karşılaşmaya çıkıyoruz. Tarihi kupalarla olan kulübün yeni bir kupa kazanması için sorumluluk bizde. Kaybetmeyi aklımızdan bile geçirmiyoruz. Çok parlak bir sezon geçirmediğimiz doğru. Ancak Avrupa Ligi’nde sağlam yer için bu maçı kazanmalıyız. Buraya, halkın görmesi için 7 kupa getirdik. 8. kupa ile de buradan dönmek istiyoruz. Koyduğumuz hedef buydu ve artık buna bir adım kaldı”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor