Kadın hakeme şok sözler!

Liverpool’un Wolverhampton’ı 3-0 yendiği maçta görev alan kadın yardımcı hakem hakkında yapılan cinsiyet ayrımcılığı kokan yorumlar Ada’yı gerdi. Skysports kanalı yorumcuları geri çekti.İngiltere hafta sonunda Premier Lig’de Wolverhampton ile Liverpool ar

Kadın hakeme şok sözler!

Liverpool’un Wolverhampton’ı 3-0 yendiği maçta görev alan kadın yardımcı hakem hakkında yapılan cinsiyet ayrımcılığı kokan yorumlar Ada’yı gerdi. Skysports kanalı yorumcuları geri çekti.

İngiltere hafta sonunda Premier Lig’de Wolverhampton ile Liverpool arasında oynanan karşılaşmada yardımcı hakem olarak görev yapan kadın hakem Sian Massey’i tartışıyor.

 

FUTBOL DÜNYASI AYAKTA

Liverpool’un deplasmanda 3-0 galip geldiği karşılaşmada atılan ilk gol öncesinde ofsayt bayrağı kaldırmayarak pozisyonu doğru süzen 26 yaşındaki hakem hakkında yayıncı kuruluş Skysports’un yorumcuları Richard Keys ve Andy Gray’in ‘cinsiyet ayrımcılığı kokan’ yorumları Ada’daki futbol dünyasını ayağa kaldırdı.

 

"KADINLAR OFSAYT NEDİR BİLMİYORLARDIR"

Yayına gitmese de yorumcu Keys’in “Biri aşağı inip, bu kadına ofsaytın ne olduğunu anlatmalı” şeklindeki yorumuna Gray’in de tüm kadın hakemleri itham edercesine

“Muhtemelen ofsayt kuralı nedir, bilmiyorlardır” şeklindeki ifadesi İngiltere Futbol Federasyonu’nu konu hakkında bir açıklama yapmaya zorladı.

 

FEDERASYON KADIN HAKEMİ KORUDU

Bu sezon Sunderland-Blackpool maçının ardından Wolverhampton-Liverpool karşılaşmasında da görev alarak Premier Lig’de 2. kez bayrak sallayan Sian Massey’i koruma altına alan İngiltere Futbol Federasyonu, “Kurumumuz, yeni erkek ve kadın hakemlerin maçlarda görev almaları konusunda önemli ve cesaretli adımlar atmaktadır.

 

Hem erkek hem de kadın olarak dünyanın en iyi hakemlerine sahip olmaktan ötürü kendimizle gurur duyuyoruz. İngiliz futbolunda kadın hakem sayısı 853’tür ve gün geçtikçe bu rakam artmaktadır.  Biz kadın hakemleri oyunun en muhteşem elçileri olarak değerlendiriyoruz” açıklamasıyla Sian Massey ve gıyabında tüm kadın ve erkek hakemlere sahip çıktı.

 

YORUMCULARA 1 MAÇ CEZA!

Yayıncı kuruluş Skysports da yaşananların ardından Richard Keys ve Andy Gray’in yorumlarından ötürü özür dilerken, “Yorumları kabul edilemez. Bu konudaki görüşlerimizi kendilerine ilettik. Onlar da özür dileyerek, pişmanlıklarını dile getirdi” açıklaması ve dün akşam oynanan Bolton-Chelsea maçında görev alması beklenen ikiliyi ekrana çıkartmayarak gerginliğin daha da tırmanmasına engel oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor