'Kaderimizi kendimiz çizeceğiz'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 29 Mart'ta oynanacak Avusturya maçı öncesinde futbolculardan Selçuk İnan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hiddink; Swiss Otel'deki basın toplantısında şöyle konuştu:"Eleme maçlarındaki tüm karşı

'Kaderimizi kendimiz çizeceğiz'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 29 Mart'ta oynanacak Avusturya maçı öncesinde futbolculardan Selçuk İnan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hiddink; Swiss Otel'deki basın toplantısında şöyle konuştu:

"Eleme maçlarındaki tüm karşılaşmalar çok önemlidir. Gelecek sene finallere gitmek yolunda her maç büyük önem taşıyacaktır.

Bu yolda Kazakistan ve Azerbaycan ile oynadığımız maçlar da bu önem taşıyordu. Yine büyük bir maç oynayacağız, bizim yapmak istediğimiz şey şu; insiyatifin bizim elimizde olmasını istiyoruz. Bu maçı kazanırsak böyle olacak.

Direk olarak rakip gördüğümüz takımların puan kaybetmesini beklemek istemiyoruz. Kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz.

Bugün ilk idmanı yapacağız. Biraraya gelmemiz gerçekten önemli. Geçtiğimiz hafta zorlu maçlar yaptılar. Bu tür ortamdan çıkıp milli takım havasına gelmeleri çok iyi. Futbolcuların da bundan hoşnut olduğunu, Avusturya maçı için sorumluluk taşıdıklarını biliyorum.

Avusturya karşılaşmasına iyi hazırlanacağız ve iyi bir sonuç alacağız sonra da kutlama yapacağız. Futbolcuların da bu maçı kazanmak istediklerini biliyorum. Avusturya deneyimli bir ekip, kaliteli oyuncuları var. Biz istediklerimizi yaparsak, saha içinde gerekenleri yaparsak kazanırız diye düşünüyorum.

Hollandalı teknik adam Azerbaycan maçında dibe vuran milli takım üzerindeki değişiklik kararları konusunda ise şunları söyledi: Bir yol ve starteji belirlemeniz gerekiyor. Bu doğrultuda çıktığımız Almanya maçında galibiyet alamadık, Azerbaycan maçında istemediğimiz sonuç aldık. Bu değişim kararımızı hızlandırdı. Hollanda karşısında değişim sonrası sergilenen oyundan memnunum. Genç oyuncuların belirlediğimiz konsepte ne kadar yararlı olabileceklerini göreceğiz. Genç oyuncuların çeşitli dönemlerde adaptasyon konusunda sorunları olabiliyor. Avusturya maçı bunun için iyi bir fırsat. 1 hafta boyunca oyunculara biçtiğimiz roller üzerinde yoğunlaşacağız. Ama hiç bir sonucu garanti edemezsiniz.

Hiddink, "Ligin şu anki form durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise şu cevabı verdi: Ligin ilk haftalarında takımlarımız iyi bir performans sergileyemedi. Avrupa kupalarından elendiler. Biz her zaman dünyanın zirvesinde olduğumuzu düşünmeyi seviyoruz ama gerçeklerle yüzleşmemiz gerekir. Ligde sıkıcı ve temposu düşük maçlar izledim. Ama mücadele gücü yüksek maçlardı bunlar. Büyük takım olma durumunda olan kulüplerin artık eskisi gibi rahat maç kazanamadığını görmeye başladık.

Anadolu takımları artık seviyeyi eşitlemeye başladıklarına işaretler var. Buna rağmen Avrupa'da çok şeyler yapamadık. Ama olumlu ve pozitif yaklaşmalıyız. Milli takım iyi yerlere gelebilir. Önce Avusturya, sonra Haziran ayındaki Belçika maçına olumlu yaklaşmalıyız. Bana kimse bu ülkenin gençlerinde istikbal yok diyemez. Sadece iyi eğitilmeleri gerekir. Federasyon, Kulüp ve milli takım buna sahip çıkmalıyız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor