Judo tarihinde bir ilk

Antalya'da düzenlenen Dünya Takımlar Judo Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez üçüncü olarak bronz madalyayı ülkemize kazandıran bayan milli takım sporcularından Aynur Samat, ''Judo tarihinde bir ilki gerçekleştirdik, gururluyuz'' dedi.Şampiyonaya çok iyi bi

Judo tarihinde bir ilk

Antalya'da düzenlenen Dünya Takımlar Judo Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez üçüncü olarak bronz madalyayı ülkemize kazandıran bayan milli takım sporcularından Aynur Samat, ''Judo tarihinde bir ilki gerçekleştirdik, gururluyuz'' dedi.

Şampiyonaya çok iyi bir hazırlık yaptıklarını ve bunun sonucunda başarının geldiğini dile getiren Aynur Samat, ''Ülkemizde yapılan Dünya Takımlar Şampiyonası’na mükemmel bir hazırlık yaptık. Aslında kendimizi şampiyonluğa programlamıştık. Dünya Basketbol Şampiyonası’nda milli takımımızın kendi seyircimiz önündeki muhteşem sonuçları bizleri çok olumlu yönde etkilemişti. Sürekli olarak arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda ‘neden biz de yapmayalım’ diye kendimizi motive ediyorduk. Türkiye’deki bu önemli organizasyonda takımca şampiyon olup istiklal marşımızı çaldırmayı hedeflemiştik. Ancak sonuçta küçük hatalarla maçları kaybedince üçüncülükle yetinmek zorunda kaldık” diye konuştu.

 

Şampiyonadaki en büyük şanssızlığın Japonya'ya yenilmek olduğunu dile getiren başarılı sporcu, ''Bu maçla final şansımızı kaybettik. Ancak moral ve motivasyonumuzu asla bozmadık. Japonlar’a yenilmemizin acısını Moğol takımına karşı 5-0’lık sonuçla çıkardık ve madalya için yolumuza devam ettik'' dedi.

Bronz madalya mücadelesinde rakibin Fransa’nın olmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Samat, ''O maç öncesi inanın kalbim duracak gibiydi” diyerek tüm takım arkadaşlarının da aynı duygular taşıdığını söyledi. Milli judocu, “Maç 2-2 berabere olunca, heyecan had safhaya ulaştı. O anda kalbimiz duracak gibiydi. Maç sonrası nasıl sevineceğimizi bilemedik. Sadece ağladığımı hatırlıyorum. Bu sonuçla Türk judo tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş ve madalya kazanmıştık. Dünya Takımlar Şampiyonası’nda 3.’lük elde eden bir takımın ferdi olmak gurur vericiydi. Tribünlerin o coşkusuyla hem ağlıyor hem de sevinç çığlıkları atıyorduk. Takım arkadaşlarımla istedik ve başardık. Bu kadroyla daha büyük başarılara imza atacağımıza, bir daha ki şampiyonada istiklal marşımızı okutacağımıza yürekten inanıyorum.'' diyerek duyularını dile getirdi.

 

Yaşantısının büyük bir bölümünün milli takım kamplarında geçtiğini ve günde 3 saat antrenman yaptığını anlatan Aynur Samat, motivasyonunun kaynağını ise odasında asılı bulunan Türk Bayrağı’ndan aldığını belirtiyor. Bayrağı hiçbir zaman yanından ayırmadığını belirten Samat, ''Bayrağımızı her gördüğümde ülkem için daha büyük başarılara imza atmam gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca 70 milyon insanımızın arkamda olduğunu hissederek motive olmaya çalışıyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olan Aynur Samat'ın en büyük hedefi; 2012 yılında Londra’da yapılacak olan olimpiyatlarda kürsüye çıkmak. Bunun için çok sıkı bir antrenman programı yaptığını, milli takım kamplarının haricinde kendisinin de ferdi olarak sürekli çalıştığını kaydeden Samat, “Londra’da kürsüye çıkarak spor yaşantıma son vermek istiyorum. Olimpiyatlardan sonra ise çok sevdiğimim öğretmenliğe devam ederek yeni yeni şampiyon adayı bayan sporcuları Türk judosuna kazandırmayı hedefliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor