Japonlar Trabzon’a geliyor

Trabzon’un gündeminden hiç düşmeyen Akyazı Projesi için önümüzdeki günlerde hareketli günler yaşanacak. JAPONLAR AKYAZI İÇİN GELİYORLAR Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi için görüşmeler yapma

Japonlar Trabzon’a geliyor

Trabzon’un gündeminden hiç düşmeyen Akyazı Projesi için önümüzdeki günlerde hareketli günler yaşanacak.

 

JAPONLAR AKYAZI İÇİN GELİYORLAR

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesi için görüşmeler yapmak üzere 11 Nisan 2010 tarihinde Japonya’ya gitmişti. Başkan Gümrükçüoğlu Akyazı projesi için Japonya’da finans ve kredi kuruluşlarıyla bir görüşme yapmıştı.

 

11 Nisan tarihinde Japonya’ya giden ve burada bir hafta kalan Başkan Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’a gelişinden sonra bu kez Japonları Trabzon’a davet etmişti.

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun en önemli projeleri arasında yer alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm  ve Akyazı Projesi konusunda Japonlar bu ay içinde Trabzon’a gelecekler.

 

Bu ay içinde Trabzon’a gelecek olan Japon heyetin Trabzon’da birkaç gün kalarak proje alanında inceleme yapacakları öğrenildi.

 

Başkan Gümrükçoğlu 11 Nisan 2010 tarihinde Japonya’ya giderken şu açıklamayı yapmıştı:

 

Akyazı projesinin TOKİ tarafından yapılması için olur yazısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Gerek Akyazı ve gerekse Çömlekçi projemiz ile ilgili olarak TOKİ ile yürüttüğümüz çalışmalara ek bir finansman kaynağı görüşmesinde bulunmak amacıyla Japonya seyahatine çıkıyoruz. Akyazı ve Çömlekçi projelerinde lüzumu halinde kullanılmak üzere finansman ve   kredi sağlayabilecek veya hak paylaşımı şeklinde yasal çerçevede yap- işlet-devret modeliyle yapılması noktasında alternatiflerini içeren yoğun görüşmelerde bulunmak üzere bu seyahati yapıyoruz. Trabzon’a döndükten sonra yaptığımız görüşme ve çalışmaları Trabzon kamuoyuna aktaracağız” diye konuştu.

 

Selahattin Aydınlı / haber61.net / Özel haber

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor