Jaja hayallerini açıkladı.

Trabzonspor'a sezon başında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımından transfer olan Brezilyalı oyuncu Jaja, amacının elinden gelenin en iyisini yapıp ileriye doğru yeni adımlar atmak olduğunu söyledi. Jaja, Futbol Federasyonu'nun Tamsaha Dergisi'nin aralık

Jaja hayallerini açıkladı.

Trabzonspor'a sezon başında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımından transfer olan Brezilyalı oyuncu Jaja, amacının elinden gelenin en iyisini yapıp ileriye doğru yeni adımlar atmak olduğunu söyledi.

 

Jaja, Futbol Federasyonu'nun Tamsaha Dergisi'nin aralık sayısında yer alan röportajında, 24 yaşında olmasına rağmen Hollanda'nın ardından Belçika, İspanya, Brezilya ve Ukrayna'da futbol oynadığını belirterek, “Sürekli kendi gelişimim için daha iyi yerleri ve daha iyi imkanları aradım, bunların peşinden koştum. Dolayısıyla kulüp değiştirmeyi, bir ülkeden bir ülkeye geçmeyi kendime çok da büyük bir sorun etmedim. Amacım her zaman bir adım öteye gidebilmekti. Ukrayna'da da çok iyi üç sezon geçirdim ve ardından Türkiye'ye geldim. Trabzonspor'daki amacım elimden gelenin en iyisini yapıp ileriye doğru yeni adımlar atmak. Burada bu amacımı gerçekleştirebilecek imkanlara sahip olduğumu düşünüyorum” dedi.

 

Hollanda'nın Feyenoord takımında forma şansı bulamadığını, ancak İspanya'nın Getafe takımındaki dönemini ayrı bir yere koyduğunu anlatan Jaja, “Gittiğim her yerde etrafımdakiler, benimle birlikte çalışanlar bana çok iyi davrandı. Her yerde kariyerime belirli katkılar yapabildim. Ama sanırım genel bir değerlendirme yaptığımda Getafe'yi farklı bir yere koymam lazım. Çünkü orada kariyerim için dönüm noktalarından biri olan anları yaşadım. Orada kendimi daha fazla ön plana çıkarma imkanı buldum. Bugüne kadarki en yüksek gelişimimi orada kaydettim” diye konuştu.

 

Metalist Kharkiv takımında 61 maçta 30 gol attığını kaydeden Jaja, “Ukrayna'daki ortam gelişim sağlamam için uygun bir ortamdı. Çünkü orada çevremdekiler bana çok büyük bir özgüven aşıladı. Bunun neticesinde iki defa yılın en iyi oyuncusu seçildim, son sezonumda en çok gol atan ikinci oyuncu oldum. Bu da gerçekten bir patlama haline dönüştü. Dediğim gibi, orada bana telkin edilen güven, insanların verdiği rahatlık bunun en büyük sebebiydi” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ MACERALARA GİRMEK İSTEDİM”

 

Ukrayna'da çok iyi 3 sezon geçirdikten sonra yeni bir takım maceralara girmek, yeni tecrübeler elde etmek gerektiğini düşündüğünü vurgulayan Jaja, “Fikirlerine güvendiğim insanlar da bana benzer şeyleri söylüyordu. Çünkü şöyle bir gerçeklik var ki, Ukrayna futbolu kendi ülkesi dışında çok fazla takip edilen ve çok fazla bilinen bir futbol değil. Bu, ayrılmamın başlıca sebeplerinden birisi oldu. Türk futbolu, Ukrayna futboluna kıyasla uluslararası düzeyde çok daha fazla tanınıyor ve takip ediliyor” dedi.

 

Jaja, olumlu referanslar aldığı Trabzonspor'u tercih ettiğini ve ilk dönemlerde yedek kaldığını kaydederek, şöyle devam etti:

“Uyum dönemimde zaman zaman oynamamak gibi bir zorlukla karşılaşacağımı biliyordum. Bu nedenle yedek kalmamı bir sorun haline getirmedim. Çünkü burada birlikte çalıştığım insanları ikna etmem gerekiyordu. Nihayetinde Ukrayna'dan ayrılmış ve yeni bir futbol ortamına, yeni bir futbol geleneğine gelmiştim. Dediğim gibi bunu bir sorun haline getirmedim, daha fazla çalışarak etrafımdaki insanları ikna etmek için çabaladım. Şu anda da yavaş yavaş tempomu bulmaya başladım.”

 

“HERKESİ YENEBİLİRİZ”

Trabzonspor'un 1984 yılından bu yana şampiyon olamama baskısını kendi üzerinde hissedip hissetmediği yönündeki bir soru üzerine de Jaja, “Böyle bir baskının oluşmasını engellemesi gerekenler bizleriz, yani oyuncu grubu. Çünkü nasıl bir kapasiteye sahip olduğumuzu ve neleri başarabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Herkesi yenebileceğimizin de bilincindeyiz. Ama çok sıkı bir şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Oynamamız gereken çok uzun bir maç maratonu var. Bu maraton boyunca yaşayacağımız zorlukların üstesinden gelebilmek için bir standardı tutturmamız ve devamlı bu çizginin üzerinde oynamamız gerekiyor. Türkiye'de gayet iyi bir futbol kalitesi var. Bunu şuna dayanarak söylüyorum; her maçı yüzde 100 kapasiteyle oynamanız gerekiyor, aksi takdirde hiçbir karşılaşmayı kazanamıyorsunuz” yanıtını verdi.

 

Ligde en iyi oyuncuların Fenerbahçeli Alex, takım arkadaşım Selçuk İnan ve daha önce Trabzonspor'da forma giymiş olan Rigobert Song olduğunu söyleyen Jaja, kendisi için idol olan futbolcunun Ronaldinho olduğunu ve gençliğinden beri onun futbol tarzını, yaşam biçimini örnek aldığını kaydetti.

 

Jaja, takımda bazen sağ açığa, bazen sol açığa yakın, bazen santrfor, bazen de forvet arkasında forma giydiğini belirterek, “Ama şimdiye kadar en büyük verimi gösterdiğim ve en çok gol atmamı sağlayan bölge forvet arkası. Bunu da zaten istatistiklere yansıyan rakamlarda görebiliyoruz” diye konuştu.

 

Çalım atarken ayağının altını kullandığını ve bunun futsalda kullanılan bir teknik olduğunu ifade eden Jaja, “Özellikle 10-11 yaşındayken mahalle arkadaşlarımla sık sık futsal oynardım ve bunun bugünkü futboluma ciddi bir etkisi var” diye konuştu.

 

MİLLİ TAKIM

 

Jaja, “Milli Takım Teknik Direktörü Hiddink'in seni izledikten sonra Türk vatandaşı yapılmanı istediği söylendi. Sen bu konuya nasıl bakıyorsun? Türk vatandaşı olup Türk Milli Takımı'nda oynamak ister misin” şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

“Bunlar ancak karşılıklı oturup konuşularak halledebilecek meseleler. Ama ben kişisel olarak buna olumsuz yaklaşmıyorum. Herhangi bir önyargım da yok. Ancak şimdiden olur ya da olmaz da diyemiyorum. Söylediğim gibi, bunları masa başında oturup sakin kafayla konuşmamız ve herkesin kendi sebeplerini ortaya koyması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor