İki lafından biri Trabzonspor oldu

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ilk yarıyı değerlendirdi, şampiyonluk şansları hakkında iddialı konuştu, transfer konusunda mesajlar verdi.. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Lig TV'nin sorularını yanıtladı. Antalya'da devam eden UEFA P

İki lafından biri Trabzonspor oldu

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ilk yarıyı değerlendirdi, şampiyonluk şansları hakkında iddialı konuştu, transfer konusunda mesajlar verdi..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Lig TV'nin sorularını yanıtladı. Antalya'da devam eden UEFA Pro-Lisans güncelleme kursunda Onur Şahin'e konuşan Kocaman, ilk yarıyı değerlendirdi.

Bu sezon iç saha ve dış saha maçları arasında fark var.. Deplasmanlarda bir taktik hata mı motivasyon sorunu mu vardı?

Sadece motivasyon diyerek geçiştirmek doğru olmaz. Bizim pozisyonumuzu belirleyen en önemli unsur deplasman maçları oldu. Trabzonspor ve Bursaspor arasında toplam 13 puan fark var. Deplasmanlarda aldığımız puanlarda Trabzonspor’la aramızda 10 puan fark var. Farkı bu belirledi. Motivasyon demek hafife almak olur. Motive olma konusunda zaman zaman eksik vardı ama büyük değildi. Zaman zaman oyun yapısından Zaman zaman futbol şansı ve zaman zaman da hataların neticesinde oldu. Bir ufak bir saptama daha yapmak lazım. Bir kaç sezondur devam eden bir alışkanlık oldu ve bu sezon başından beri bunu değiştirmeyi vurguladım ama ilk yarı itibariyle bunda başarılı olduğumuzu söylemek pek doğru olmaz..

Derbi maçlarda da bir sıkıntı vardı..

Üst grup maçlarıyla ilgili bir durum söyleniyor. Kayserispor maçını bir yere koymak lazım, büyük bölümünde kendi standardımızın altındaydı. Bu kadar standartımızın düşük olduğu başka bir maç olmamıştı. Kayserispor’u geride bırakırsak belki geçen sezonlara göre mesela Beşiktaş maçı çok daha farklı olduğumuz bir maçtı. İlk yarı 4-0 5-0 bitebilirdi bunları değerlendiremedik. Futbolun bizim için olmasa da böyle bir güzel yüzü var.. Bununla karşılaştık. Galatasaray maçı da Beşiktaş maçı gibi olmasa da benzerdi. Bir psikolojik faktörü yanında taşıdı. Tarihi bir fark olacak durumu ve hocanın gitme durumu vardı. Çok düşük ama hiçbir şey kaybetmeyecek durumda geldiler. Sıkıntılı başlangıç maça da yansıdı.. Bursaspor maçı bize de geldi rakibe de gitti. 3 net pozisyonları var ama maçın genelinde kazanmaya sanki biz daha yakın görünüyorduk. Trabzonspor maçında açıkçası maçın zihinde kaldığı ve tekrar tekrar izlediğim kadarıyla kalecimizin eline top değmeden gol yediğimiz bir maçtı. Tüm Fenerbahçelilerin bir daha düşünmesi ve izlemesi gereken bir maçtı. Kayserispor ve Trabzonspor maçı 2 dakika 2 golün olduğu, bireysel performansın düşük ve oyuncuların kafaca yorgun olduğu maçlardı. Maçlarda olumlu ve olumsuz bakılacak şeyler var. Puan alamadığımız her maç elbette ki olumsuz.

9 puanlık fark var, şampiyonluk şansınızı ne durumda görüyorsunuz?

İlk yarıya göre ikinci yarıdaki maçlar daha zorlu olacak. Bu da bizim gibi önümüz ve arkamızdaki diğer takımlar için de geçerli. Zorluk derecesi artınca takımların havaya girme olayı oluyorsa da, tam tersi duruma da sokabilir. Biz de ilk yarıda bunu yaşadık, ancak rakiplerimizi de bu tehlike bekliyor. Biz bu tehlikeyi en aza indirip gideceğiz, bu konuda bir adım daha atacağımızı düşünüyorum.

9 puan az bir fark değil.. Şöyle bir avantajımız var ancak.. Trabzonspor’la 2. Hafta olmak üzere Bursaspor’la da cenkleşeceğiz. Önce Antalyaspor maçını kazanıp sonra da sportif anlamda Trabzonspor’la da lig için sportif anlamda cenkleşeceğiz. Bunu kazanırsak ki ben kazanacağımızı düşünüyorum. O gücü var takımın. Fenerbahçe iradesini koyduğunda her maçı kazanacak güçte. O zaman da lig yeniden başlayacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler