İbrahim Kutluay'ı da düşündük

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor'un kulüp başkanı Saner Ayar, Efes Pilsen'den ayrılmak istediğini açıklayan Ender Aslan'ı transfer etmek istediklerini söyledi.     Saner Ayar, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında,

İbrahim Kutluay'ı da düşündük

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor'un kulüp başkanı Saner Ayar, Efes Pilsen'den ayrılmak istediğini açıklayan Ender Aslan'ı transfer etmek istediklerini söyledi.
    

Saner Ayar, basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında, ligde şu ana dek yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle istedikleri konumda bulunamadıklarını ancak ilerleyen dönemlerde ligde hak ettikleri yere geleceklerine inandıklarını belirtti.
    

Sakatlıklar nedeniyle bir türlü tam kadro olarak çalışma imkanı bulamadıklarından yakınan Ayar, ''Bunun neticesinde de istediğimiz sonuçları alamadık. Ama takıma takviye yapma konusunda araştırmalarımız sürüyor. Eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ile yeniden basketbola dönmesi konusunda bir görüşme yaptık. Bunu kabul etti ama dönüş sürecinin 6 haftayı bulacağını bize iletti. Biz de bu kadar süre bekleyemeyeceğimizden dolayı bu transfer gerçekleşmedi'' dedi.
    

Ender Aslan'ı transfer etmek içinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Ayar, ''Ender, Efes Pilsen de fazla oynayamadığı için ayrılmak istiyor. Biz de kendisinin bu konudaki görüşünü aldık. Hocamız Alaaddin Yakan'ı da çok seviyor. Bu konuda önümüzdeki hafta Efes Pilsen ile görüşeceğiz. Ender Aslan gerçekten çok kaliteli bir oyuncu ve transferi gerçekleşmesi durumunda bize çok önemli katkılar yapacaktır. Kiralık veya bonservisiyle alma konusunda bu hafta kulübüyle girişimlerimiz olacak'' diye konuştu.
    

-''TARAFTARLARIMIZIN MAÇLARA ALINMAMASI BÜYÜK HAKSIZLIK''-

 


    
Ayar, İstanbul'da oynanan Beşiktaş Cola Turka ve Fenerbahçe Ülker maçlarına kendi seyircilerinin alınmamasına bir anlam veremediklerini de vurgulayarak, ''Biz basketbol takımını gurbetteki seyircilerimiz, bordo?maviyi daha çok görsün diye kurduk. Ama İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, İstanbul takımlarının taraftarlarının birbirlerinin maçlarına gitmemesi yönünde karar aldı. Biz İstanbul takımı değiliz ve hiçbir seyirci olayımız olmamasına karşın bu rakiplerle oynadığımız maçlara da taraftarımız alınmıyor. Bu karar alınırken kimse bizden görüş almadı. Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Gereken her türlü itirazı yapıp hakkımızı arayacağız'' ifadelerini kullandı.
    

Ligde Beşiktaş Cola Turka'ya mağlup oldukları maçta hakemlerin adeta maçı katlettiğini savunan Ayar, ''Basketbol Federayonu'na bu konuda itirazlarımızı yaptık. Yeni çıktığımız ligde biz de camiamızla ağırlığımızı hissettireceğiz. Bu yola baş koyduk ve tüm yıldırmalara karşın asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Hakem hataları canımızı yaksa da yolumuzda yürüyeceğiz. Şu anda bazı İstanbul takımları oyuncularımızın ve özellikle Ali Karadeniz'in aklını çelmeye çalışıyor. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ne Ali Karadeniz, ne de başka bir oyuncumuzun buradan gidişine onay vermeyeceğiz'' diye konuştu.
    
-''KTÜ'NÜN BASKETBOL TAKIMI KURMASI LAZIM''-

 


    

 Trabzon'da başka bir basketbol takımı bulunmaması nedeniyle hazırlık maçı oynama konusunda sıkıntı yaşadıklarını da belirten Ayar, şunları söyledi:
''Karadeniz Teknik Üniversitesi, 100 bin dolarlık bütçe ayırarak bir basketbol takımı kurmaya yanaşmadı. Biz bu takımı kurardık ama arkadan gerekli desteğin geleceğine inanmadık. Bölgede başka bir basketbol takımının olması çok önemli. Bu konuda yetkililerin elini biraz daha taşın altına sokması gerekiyor. Diğer üniversiteler bunu yaparken, neden Trabzon'a hizmet eden bir üniversite spor alanına kendini sokmuyor. Biz 19 Mayıs Spor Salonu'nu yaparken 800 bin lirayı cebimizden harcadık. Bunu yaparken bir beklenti içinde değildik ama küçük eleştirilerle bizi yıpratmaya çalışmasınlar. Bizi kimse yolumuzdan döndüremeyecek.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler