HSYK'ya Trabzonlu Üyeler

HSYK Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı 4 yeni isimle yeni yapısını tamamladı. 22 asil üyeden oluşan yeni HSYK'da Trabzonlu 3 isim görev yapacak. Rize Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Ömer Köroğlu (Tonya), Danıştay eski Üyesi Ziya Özcan (Of), Adalet Ak

HSYK'ya Trabzonlu Üyeler

HSYK Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı 4 yeni isimle yeni yapısını tamamladı. 22 asil üyeden oluşan yeni HSYK'da Trabzonlu 3 isim görev yapacak. Rize Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Ömer Köroğlu (Tonya), Danıştay eski Üyesi Ziya Özcan (Of), Adalet Akademisi eski Başkanı Ahmet Hamsici (Çaykara) HSYK'ya seçilen Trabzonlu 3 üye oldu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı 4 yeni isimle yeni yapısını oluşturdu. 22 asil 12 yedek isimden oluşan yeni HSYK'da Trabzonlu 3 isim görev yapacak. Tonyalı olan Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu, Oflu olan Danıştay Üyesi Ziya Özcan ve Çaykaralı olan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Ahmet Hamsici, HSYK'nın Trabzonlu üyeleri oldu. HSYK artık yeni yapısıyla göreve başlamaya hazır. 11 binden fazla hakim ve savcının seçimi ile adli ve idari yargıdan Kurula 10 üye gelmişti. Daha sonra Danıştay ve Yargıtay kontenjanından kurul için 5 üye seçildi. Türkiye Adalet Akademisi de yeni yapı için bir üyeyi kurula gönderdi. Son olarak gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçeceği üyelerdeydi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Çiçekli, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın ile Maliye Bakanlığı'ndan Hazine Avukatı Rasim Aytin'i Kurul üyeliğine seçti.

İŞTE HSYK'NIN TRABZONLU OLAN ÜYELERİ
* Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu (Asıl Üye): 5 Temmuz 1964 tarihinde Trabzon'un Tonya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Karşular İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Tonya Lisesi'ni bitirdi. 1984 yılında Giresun Eğitim Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yaklaşık iki yıl Kars'ta öğretmenlik yaptı. 1987 yılında kaydolduğu Ankara Hukuk Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu. 1990 yılından itibaren iki yıl süreyle cezaevi öğretmenliği yaptı. 1992 yılında Sakarya Adli Yargı Hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Çay Kadastro ve Sulh Ceza, Aybastı Asliye Ceza ve Kadastro, Karakeçili Asliye Hukuk ve Asliye Ceza, Kahramanmaraş Asliye Ceza Mahkemesi hakimliklerinde çalıştıktan sonra, 2005 yılında Batman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.
2007 yılından bu yana Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini sürdürüyor. Evli ve dört çocuk sahibi.

Köroğlu, 17 Ekim 2010 tarihinde HSYK'nın11 ismin belirlenmesi için yapılan seçimlerde Türkiye genelinde de en çok oy alan 3'üncü isim oldu.
* Danıştay Üyesi Ziya Özcan (Asıl üye): 1961 tarihinde Trabzon'un Of İlçesi Kışlacık Köyü'nde doğdu. 1977 yılında Trabzon Lisesini bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1983 yılında başladığı idari yargı hakim adaylığından sonra Kayseri Vergi Mahkemesi, Samsun İdare Mahkemesi ve Ankara İdare
Mahkemesi Üyeliği görevlerinde bulundu, 1999 yılında Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına atandı. 2009 yılında Danıştay Üyeliğine seçilen Özcan evli ve 2 çocuk babası. Özcan, Danıştay kontenjanından HSYK'ya seçildi.

* Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Ahmet Hamsici (Asıl Üye): Trabzon'un Çaykara İlçesi Ataköy'den olan Hamsici, 1963 yılında Ankara'da doğmuştur. Başkent Lisesini bitirmiş, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Sırasıyla Sason Hakimliği, Sulakyurt Hakimliği, 19 Mayıs Hakimliği, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Personel Genel Md. Yardımcılığı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 19 Eylül 2008 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay Üyeliğine seçilen Ahmet Hamsici Danıştay 3 üncü Dairesi üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 10.02.2009 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Ahmet Hamsici 16.02.2009 tarihinde Akademi Başkanlığı görevine başlamıştır. Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu, HSYK asıl üyeliğine Ahmet Hamsici'yi seçti.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler