Hollanda'da ki VAR Uygulaması Türkiye'de neden yok!

Hollanda'da VAR hakemleri ile maçın hakemi arasındaki konuşmalar yayınlandı.

Hollanda'da ki VAR Uygulaması Türkiye'de neden yok!

Haber61 - Spor Servisi

Süper Lig'de VAR uygulamasına geçildi ama hakem hatalarının önüne geçilemedi. Tartışmalı pozisyonlara rağmen, maçın orta hakemi ile VAR odasında bulunan hakemlerin bariz pozisyonlardsa verdikleri kararlar şaşırtıyor. Özellikle Trabzonspor - Başakşehir karşılaşmasında Trabzonspor aleyhine tam 12 hatalı karar veren hakem Halil Umut Meler, maçın kaderine etki edecek net 3 pozisyon için VAR'a bile gitmedi. İşte bu durumda hakem ile VAR odası arasında nasıl bir konuşma olduğu ise merak konusu oldu.

Hollanda'da oynanan ve 4-4 biten  Ajax - Heerenveen karşılaşmasında kritik bir pozisyon yaşandı. Tartışmalı pozisyon sonrası maçın hakemi ile VAR hakemleri arasındaki dialoglar yayınlanarak, akıllarda soru işareti kalmaması sağlanmış oldu.

Aynı uygulama Türkiye'de neden yok?

Hakemlerin pozisyonları defalarca izlemelerine ve bazı net pozisyonlarda VAR'a bile gitmeyi tercih etmeyip hatalı karar vermeleri, hakemlerin VAR odasıyla ne konuştukları konusunda merak oluşturdu. Hollanda'da yapılan bu uygulamanın aynısını Türkiye'de uygulamak mümkün değil mi? Eğer Federasyon ve hakemlerin gizlediği bir şeyler yok ise,önemli maçlardaki kritik pozisyonların VAR konuşmalarını yayınlamanın bir sakıncası yok tabiki de. Özellikle Trabzonspor-Başakşehir karşılaşmasında verilmeyen net panaltı sonrası VAR'a bile gitmeyen hakemle VAR odası ne konuştu? bu sorunun cevabını herkes merak ediyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler