Holiganlar asıl şimdi yandı!

“Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı ile cezalar artırılırken, çeşitli güvenlik tedbirleri de uygulanacak.HÜKÜMET, sporda şiddeti önlemek amacıyla holiganlara, kulüp yöneticilerine ve sorumlulara ağır cezalar getiren yasa tasarı

Holiganlar asıl şimdi yandı!

“Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı ile cezalar artırılırken, çeşitli güvenlik tedbirleri de uygulanacak.

HÜKÜMET, sporda şiddeti önlemek amacıyla holiganlara, kulüp yöneticilerine ve sorumlulara ağır cezalar getiren yasa tasarısını TBMM’ye sundu. Meclis Başkanlığı’na dün sunulan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa Tasarısı’ndaki düzenlemeler şöyle:

Koltuk sökme hapsi

Spor alanlarında veya statlarda koltuk sökenlere, 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ayrıca ‘kamu malı’ statüsüyle zarar verene ödettirilecek.

Çipli biletle fişleme

Statlara taraftarın adı, soyadı, kimlik numarası ve fotoğrafı bulunan elektronik biletle girilecek.

Teşvik primine 6 yıl

Şike yapanlara 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilecek. Teşvik primine 2,5 yıldan 6 yıla kadar hapis verilecek.

Ömür boyu yasak

Yasaklı kişiler, yönetici, hakem, temsilci veya gözlemci olamayacak. Kulüp veya federasyon yöneticilerini rencide veya tahrik edici açıklama yapanlara, 5 bin-50 bin TL arasında para cezası verilecek. Bu suçu kulüp yöneticileri işlerse ceza 250 bin TL’ye çıkacak.

Küfür cezaları

Taraftarlara, duyan kişilerin rencide olmasını sağlayacak tarzda küfretmesi durumunda, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

E- biletine sahip çık

Müsabakalara biletsiz giren veya e-biletini başkasına kullandıranlara 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Sahte e-bilet yapanlara da 1-4 yıl arası hapis var.

Yurtdışı yasağı

Hakkında güvenlik tedbiri alınan holigan, müsabakalardan 2 yıl yasaklanacak. Yasaklı taraftarın yurtdışına çıkışını engellemek amacıyla, maçtan 5 gün önce pasaportuna el konulacak.tüsüyle zarar verene ödettirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler