Hiddink neler söyledi?

ABD'de kamp çalışmalarını sürdüren (A) Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink, milli takımda her futbolcunun hem ofansif hem de defansif görevi olacağını ve futbolcular arasında bir denge kurmayı amaçladığını söyledi..New Jersey eyaletinin Hoboken

Hiddink neler söyledi?

ABD'de kamp çalışmalarını sürdüren (A) Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink, milli takımda her futbolcunun hem ofansif hem de defansif görevi olacağını ve futbolcular arasında bir denge kurmayı amaçladığını söyledi..

New Jersey eyaletinin Hoboken şehrinde kamp çalışmalarına devam eden (A) Millilerde, teknik direktör Guus Hiddink, takımın kaldığı W Hotel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Milli futbolcular Emre Belözoğlu ve Turgay Bahadır'ın da katıldığı toplantıda Hollandalı teknik adam, takımın durumu ve hedefleri hakkında açıklamalar yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hiddink, bir soru üzerine, daha önce çalıştırdığı takımlarla (A) Milli Takımı kıyaslayarak, ''Türk takımı benim beşinci çalıştırdığım milli takım olacak. Türkiye, gerideki dört milli takımın tüm özelliklerini barındırıyor. Türk oyuncuları futbol oynamak amacıyla, topa sahip olma güdüsüyle hareket ediyorlar. Bunu egoistçe değil de bir çocuğun topla oynama sevdası gibi düşünün'' dedi.

Guus Hiddink, yardımcıları Oğuz Çetin ve Engin İpekoğulları ile çeşitli analizler yaptıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yapmak istediğimiz şey hücumla defans arasında bir denge kurmak. Benim takımımda herkesin ofansif görevi olacak, herkesin defansif de görevi olacak. Bunlar arasında bir denge olacak. Modern futbolda sonuçların alınması için böyle hareket etmek gerekiyor. Defansif derken, defansa çekilmek değil, rakipten topu kapmaya çalışan bir oyun stilinden bahsediyorum.''

Bir gazetecinin, ''Türkiye, Euro 2008 elemelerindeki başarının ardından Dünya Kupası'na niye gidemedi'' şeklindeki sorusuna ise Hiddink, ''Böyle analizlere çok fazla takılıp kalmamak lazım. Geçmişi irdelemek bize bir şey kazandırmaz'' diye yanıt verdi.

(A) Milli Futbol Takımı'nı tercih etmesinin nedeni olarak Türkiye'de futbolun çok fazla sevilmesini söyleyen Hollandalı çalıştırıcı, ''Bu ülkede insanlar futbola tutku ile bağlılar. TFF Yönetim Kurulu da benimle yaptığı görüşmelerde sadece yakın gelecek değil uzun gelecek planlarını da anlattı. 2016'ya aday oldu Türkiye. Bu adaylık Türkiye'nin iyi organize olduğunun da bir göstergesi. Bu etkenler benim tercihimde önemli oldu'' dedi.

Hiddink, Türkiye Ligi'ndeki son hafta maçlarını da şöyle değerlendirdi:

''Son maçta şampiyonluğu kaybetmeleri Fenerbahçeli futbolcular için bir yıkım diyebilirim. Ama bu tür yıkımları kariyerimde ben de yaşadım. Bundan sonra yapılacak en iyi şey, en iyi tedavi yöntemi; kaldıkları yerden devam etmektir. Profesyonelce hareket etmektir. Kampta oyuncular arasında gördüğüm kendi aralarında şakalaşıyorlar. Bir içlerine kapanma gibi durum yok. Bursasporlu oyuncular da şampiyonluğu kazandık diye burada parti ya da bir kutlama havasında değiller.''

(A) Milli Takım Teknik Direktörü, 30'un üzerinde futbolcuyla geniş bir kadro oluşturduklarını, yardımcılarından takıma katkı sağlayabilecek, umut vadeden oyuncuları da kadroya dahil etmesini istediğini, Eylül'de başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde geniş bir kadroya ihtiyaç duyacağını söyledi.

-EMRE BELÖZOĞLU: ''BURSASPORLU FUTBOLCULARI TEBRİK EDİYORUM''-

(A) Milli Futbol Takımı oyuncularından Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ise bir gazetecinin sorusu üzerine, ''Profesyonelseniz ona göre davranmanız lazım. Dünle yaşanmıyor. Burada da çok güzel bir ortam var. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Uzun yıllar sonra İstanbul dışına kupayı götürdüler. Onu hakettiler diye düşünüyorum. Bursasporlu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum'' dedi.

3 senelik periyotta ilk defa sezon başı kampı yaptığı için bu yıl Fenerbahçe'de iyi bir performans geçirdiğini de kaydeden Belözoğlu, ''Sakatlanmam da performansımda etkili oldu. Ancak kupayı alamadığımız için üzgünüm. Artık buraya konsantre olmak zorundayım'' diye konuştu.

Bursasporlu Turgay Bahadır da daha önce Fatih Terim döneminde Milli Takıma çağrıldığını, ancak oynayamadığını söyleyerek, moralini bozmadan kendi takımına konsantre olduğunu, (A) Milli Futbol Takımı'na çağrılmaktan sevinçli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler