Hiddink faturayı futbolculara kesti

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk futbolunun yükselişe geçebilmesi için, sadece futbol anlayışının değişmesinin yeterli olmayacağını, futbolcunun his ve hırs duygularını da kontrol altına alması gerektiğini söyledi.  "AVRUPALI FUTB

Hiddink faturayı futbolculara kesti

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk futbolunun yükselişe geçebilmesi için, sadece futbol anlayışının değişmesinin yeterli olmayacağını, futbolcunun his ve hırs duygularını da kontrol altına alması gerektiğini söyledi.

 

"AVRUPALI FUTBOLCU ZEKASI OLMALI"

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, son olarak Trabzon'da Güney Kore ile oynanan dostluk maçında Emre Belözoğlu'nun gördüğü kırmızı kartı örnek göstererek Hollanda'nın günlük gazetelerinden de Telegraaf'ta kaleme aldığı haftalık köşe yazısında, "Her defasında Türk futboluna yeni bir imaj ve kuvvet getirmek istediğimizi söyledim. Türk futbolunun geleceği sağlam temellere oturtulmalıdır. Bunu başarmak için de benim bazı kurallarım ve şartlarım var. Futbolcular, yaptıkları ve yapacaklarıyla Türk olmalı, fakat uluslararası futbol dünyasında isim yapmış futbolcu zekasına sahip olmalıdır" diyerek Türk futbolcuların her düdük çalınışında maçın hakemine itirazda bulunmasını 'kabullenilemez olay' olarak değerlendirdi.

 

"HER DEFASINDA HAKEME İTİRAZ EDİLMEZ!"

Mükemmel futbol için futbolcuların his ve hırs duygularını kontrol altında tutmaları gerektiğinin çok önemli olduğuna yazısında vurgu yapan Hiddink, "Güney Kore ile oynadığımız dostluk maçında bazı futbolcularımız hırs, his ve öfke duygularını kontrol altında tutamadıklarını bir kez daha gördük. Çok iyi bir futbolcu olabilirsiniz ama eğer hırs, his ve öfke duygularınıza hakim olamıyorsanız o zaman sizin çok iyi futbolculuğunuz bir işe yaramaz. Her defasında hakeme itiraz edilmez! Hakem, verdiği kararlarda haklı veya haksız olabilir, biz futbolumuzu oynamalıyız. Her defasında hakeme koşup itiraz etmenin bir mantığı yoktur. Güney Kore maçında bunu yaşadık. Eğer takımınızda bu tip futbolculardan 5 veya 6 tane varsa işiniz çok zordur demektir" diyerek artık bu tür futbolculara takımda yer vermeyeceğinin de sinyallerini verdi.

 

"HOLLANDA, TÜRKİYE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa arenasında olmayışlarında da, futbolcu mentalitesinin önemli bir rol aldığını iddia eden Hiddink, "FC Twente, Ajax ve PSV'nin Avrupa arenasında aldıkları başarılar buna en büyük örnektir. Her üç kulüp Anderlecht, Lille ve Rubin Kazan gibi önemli kulüpleri eleyerek topladıkları puanlarla, Avrupa sıralamasında Hollanda'yı Türkiye'nin önüne geçirdiler" dedi.

 

Hiddink, köşe yazısını "Türk futbolunda 'iç barış ve zihinsel esneklik' milli duygular ve karakter eşliğinde ön plana çıkmalıdır" diyerek bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler