Hasan Yener neler söyledi?

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hasan Yener neler söyledi?

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hafta sonu karşılaşacağı Gazientepspor’un kaliteli bir takım olduğunu belirten Yener, “İyi oyunculardan kurulu bir ekip. Başlarında da Tolunay Kafkas gibi değerli bir teknik adam var. Zor bir maç. Fenerbahçe karşısında oynadıkları futbol da hafızalarda. Bundan sonra kaybetme lüksümüz yok. Tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Sonrasında Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekleyip, şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

Yener bir basın mensubunu, “Fenerbahçe cephesi sürekli açıklama yaparak hakemleri baskı altına almaya mı çalışıyor” şeklindeki sorusuna, “Bu tespitiniz doğru. Geriye dönüp bakarsak ligin ilk yarısının son haftalarında Sayın Aykut Kocaman, ‘Trabzonspor’a verilen penaltılara dikkat edelim’ dedi. Medya buna geniş bir yer verdi. Sonrasında Trabzonspor’a verilen bir tane bile penaltı yok. Ankaragücü ve Beşiktaş maçlarındaki bariz penaltı pozisyonlarımızı düşünürsek bu açıklamanın ne denli etkili olduğunu görebiliriz. Kocaman’ın bu açıklamasına rağmen Şenol Güneş puan kaybettiği maç sonraları bile hakemlere sahip çıkarak onların başarılı bir sezon geçirdiğini vurguladı. Sayın Sadri Şener ise normalin dışında, kazanmak için her yolun mübah olmadığını vurguladı. Buna karşın Sayın Aziz Yıldırım kazanma adına hakem soyunma odalarına girdi. Hakemlere ağır ifadeler kullandı. Bu kimlerin Türk futboluna zarar, kimlerin yarar verdiğine çok açık bir örnek. Bugün Türkiye liglerinde en çok penaltı kazanan takım Fenerbahçe ama Trabzonspor’un ikinci yarıda kazandığı penaltısı yok. Bunlar nasıl oluyor? Mahalle baskısı diyebileceğimiz bir unsur. Özellikle basında Fenerbahçe’nin Gaziantepspor’la oynadığı müsabakada Fenerbahçe’nin lehine verilmediği söylenen penaltılar konusunda maçın hakemi Hüseyin Göçek’in ne durumlara düşürüldüğünü veya ne şekilde eleştirildiği hepimizin hafızalarında. Bu kadar baskıdan sonra hakemler elbette ki tereddüt içinde olabiliyorlar.  Bana göre Türk hakemleri yurt dışında çok başarılı maçlar çıkarıyorlar. Demek ki Türk hakemleri iyi. MHK’de ligde şampiyonluk yarışındaki takımlara iyi hakemler atıyor. Atamalarda sıkıntı yok. Maalesef hakemlerde baskılardan dolayı, sonraki hafta baskıların verdiği sıkıntıları yaşamama adına bazen saha içinde yapması gerekenleri yapamama endişeleri gerçekleşiyor. Geçen hafta yine Gökhan Gönül’ün maçın yardımcı hakemine yaptığı hareketten dolayı görmesi gereken ikinci sarı kart ve ihraç gerçekleşmemiş ve büyük ölçüde maçın kaderine etki etmiştir. Gökhan o kartı görseydi bugün belki de Trabzonspor üç puan farkla lider olacaktı. Lig yarışı devam edecek ve elbette ki oyuncular şampiyonluk yarışını kendi lehlerine çevirmek isteyecekler. Trabzonspor camiası olarak bizim isteğimiz diğer unsurların bu işin içinde olmaması. Türk futbolunun ancak bu şekilde daha ileriye gidebileceği düşüncesindeyiz” cevabını verdi.

 Yener, “Aziz Yıldırım’ın cezasının 1 günde indirilmesi şampiyonluk kutlamasına kendisini yetiştirmek amacı mı taşıyor?” şeklindeki soruyu ise, “Bildiğiniz gibi Aziz Yıldırım daha önce iki kez ceza almıştı. Gerek disiplin gerekse de para cezaları katlamalı olur. PFDK daha önceki cezalarını da göz önünde bulundurarak kendisine 45 günlük bir hak mahrumiyeti cezası verdi. Bu cezanın yıldırım hızıyla indirilmesini hiçbir şekilde izah etmek mümkün değil. Maalesef Tahkim Kurulu bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmadı” şeklinde yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler