Haluk Ulusoy'a 'Cimbom' baskısı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı Haluk Ulusoy, isminin Galatasaray başkanlığı için anılmasından dolayı onur duyduğunu söyledi.Galatasaray'da Olağan Mali Genel Kurul'da yaşanan karmaşa ve ardından mali olarak ibra edilmesine rağmen idari olara

Haluk Ulusoy'a 'Cimbom' baskısı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı Haluk Ulusoy, isminin Galatasaray başkanlığı için anılmasından dolayı onur duyduğunu söyledi.

Galatasaray'da Olağan Mali Genel Kurul'da yaşanan karmaşa ve ardından mali olarak ibra edilmesine rağmen idari olarak ibra edilmeyen Başkan Adnan Polat yönetiminin vereceği karar merakla beklenirken, başkan adaylıkları için de her gün yeni bir isim ortaya atılıyor.

Sarı - kırmızılı kulübün yeni tüzüğü gereği idari yönden ibra edilmeyen yönetim bir ay içinde genel kurulu yeniden toplayacak. Seçim için toplanacak olan genel kurul öncesinde Ünal Aysan'ın başkan adayı olarak ismi ön plana çıkarken, TFF eski Başkanı Haluk Ulusoy'a da Galatasaray camiasından büyük baskı yapılıyor.

Galatasaraylılar Cemiyeti ve Galatasaraylıların önderliğinde kurulan bir çok derneğin Haluk Ulusoy'un başkan olması için teklifte bulunduğu Ulusoy ise, bu işi rahatlıkla yapabileceğini ama zamanının olmadığını söyledi.

Başkan Ulusoy, yaptığı açıklamada, bu işlerin bir yürek işi olduğunu da belirterek, ''34 yıldır sporun yani futbolun içindeyim. 18 yaşında kulüp başkanlığı yaptım. Yıllarda Türkiye Futbol Federasyonu'nda yönetimde bulundum, başkanlık yaptım. Galatasaray'ın başkanlığını da başarıyla yaparım.'' dedi.

Ulusoy, isminin ön plana çıkmasından, kendisine yapılan tekliflerden dolayı çok büyük bir onur duyduğunu da belirterek, ''Yakın çevrem de Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden de teklifler aldım. Fakat şu aşamada başkanlık düşüncem yok. İşlerim çok yoğun. Umarım ülkemizin en güzide kulübü içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemden biran önce kurtulur ve eski başarılı günlerine döner.'' diye konuştu.

TÜRKİYE İNŞAALLAH 2012'YE GİDER
Başkan Ulusoy, Futbol Federasyonu ve A Milli Takım'ın durumuyla ilgili bir soruya verdiği cevapta ise, ''Türkiye inşaallah 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gider.'' diye cevap verdi.

Ulusoy, herşeyde istikrar diyenlerin kendilerine tahammül edemediğini de belirterek, ''Bizim dönemimizde Türkiye'nin dünya sıralamasındaki yerini herkes biliyor. Biz 1. kategoriden kura çekilişlerine katılıyorduk. Şimdi Türkiye 33. sırada ve 2. kategoriye düştük. Eğer 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gidemezsek 3. kategoriye düşeriz ki bu da Türk futbolunun 20 - 30 yıl geriye gitmesi demektir.'' dedi.

Ulusoy, Türk futbolunun iyi yönetilmediğini, Türkiye'nin de gruptaki durumunun ise hiçte içaçıcı olmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor