Hakyemez'den çarpıcı açıklamalar

Beko Basketbol Ligi'nde sahasında Oyak Renault'u 92-82 mağlup eden ve ligde son 5 maçtaki 4. galibiyetini alan Medical Park Trabzonspor, Play-Off'a katılmayı hedefliyor. Önünde sırasıyla Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ve Beşiktaş Co

Hakyemez'den çarpıcı açıklamalar

Beko Basketbol Ligi'nde sahasında Oyak Renault'u 92-82 mağlup eden ve ligde son 5 maçtaki 4. galibiyetini alan Medical Park Trabzonspor, Play-Off'a katılmayı hedefliyor.

 

Önünde sırasıyla Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ve Beşiktaş Cola Turka olmak üzere 4 önemli maçı bulunan bordo-mavililer'in genel direktörü Doğan Hakyemez, 4 maçın 2'sini kazanmaları halinde play-offa katılma yolunda avantaj sağlayacaklarını, toplamda da 14 galibiyetle hedeflerine ulaştıracaklarına inanıyor.

 

ÇOK ELEŞTİRİ ALDIK: Kulüp Genel Direktörü Doğan Hakyemez, ligde ilk yıllarını geçirmelerine rağmen çok eleştiri aldıklarını belirterek, "İnsanlar eleştiri yaparken bu kulübün kaç senelik bir kulüp olduğuna da bakmaları lazım. Sezon başında büyük şansızlıklar yaşadık" dedi.

 

AYDIN ÖRS'ÜN BİZE GELMEYİŞİ TEKNİK ANLAMDA BİZİ ZAYIFLATTI: Teknik adam olarak sezon başında Aydın Örs'ü transfer etmek istediklerini dile getiren Hakyemez, "Ancak son gün Fenerbahçe'ye gitti. Onun gidişi teknik anlamda bizi zayıflattı. Aydın Örs ile olsaydık, Alaeddin hoca takımın başında kalırdı. Teknik anlamda zafiyet yaşamazdık. Evren Büker, en önemli oyunculardan biriydi, malesef o oyuncu maddi sorunlar nedeniyle ayrıldı. Ali Karadeniz sakatlandı, Türkiye Kupası maçlarında yoktu. Jamison hazırlık döneminde sakatlandı, 2 ay yoktu. Bu dönemde biz 7 mağlubiyet aldık ve sonunda da Alaeddin hoca ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık" diye konuştu.

 

Hakyemez, daha sonra Sakota'yı takımın başına getirdiklerini ifade ederek, "Onu getirirken ince eleyip sık dokuduk. Tanjeviç, 'Hemen katkı verir, iyi bir insandır. Gelişini hemen hissedersiniz' dedi. Hakikaten bilgisi, beceresi ve takıma hakim olması 5 de 4 galibiyet getirdi. Şu anda 8 galibiyetimiz var. 14 galibiyet bizi play-offa taşır. Bütün çabamız bu yönde" ifadelerini kullandı.

 

PLAY OFF'a KATILMAK İSTİYORUZ: Hakyemez, Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ve Beşiktaş Cola Turka ile olmak üzere 4 önemli karşılaşmanın 2'sini kazanmaları halinde Play-Off'a katılma konusunda çok büyük avantaj elde edeceklerini belirterek, "İlk olarak deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacağız. Bu maçın çok çekişmeli geçeceğini tahmin ediyorum. Oyuncular iyi konsantre olursa Galatasaray maçından galibiyetle dönebiliriz. Beşiktaş'ı sahamızda muhakkak yeneceğiz, yenmek istiyoruz. Takımın bu gücü var. Şu anki durumumuz bizi 8'inciliğe doğru zorluyor. 8'inci olmak Play-Off için dezavantaj ama biz ne olursa olsun Play-Offa katılmak istiyoruz" dedi.

 

A TAKIMIN BAŞARILARI BENİM GÖZÜMÜ DOYURMAZ, İÇİMİ RAHATLATMAZ: Kayseri'de yapılan Türkiye Kupası'nda da iyi bir performans gösterdiklerini ve seyirciden alkış aldıklarını anlatan Hakyemez, "Bu takım başarılı olur. Ama önümüzdeki yıllarda kendimi başarılı saymam için alt yapıdan yetişen oyuncuların (A) takımda yer alması gerekiyor. Yoksa (A) takımın başarıları benim gözümü doyurmaz, içimi rahatlatmaz. Bu amaçla bazı tecrübeleri ortaya koymak istedik. Kentte ikinci takım oluşturmak istedik. Genç oyuncuların (A) takımda oynaması için bu ikinci takımda pişmeleri gerekiyor. Maalesef Trabzon, bazı sebeplerden dolayı bunu gerçekleştiremedi. Üniversite de istemedi, sonuçta ikinci takım kurulamadı. Bu en büyük sıkıntımız. Alt yapı kurduk, okulları açtık. Trabzon basketbolunun temeli sağlam yapmazsan bir anda çöker. Onun için Trabzonlulardan rica ediyorum, gereksiz çekişmeleri bıraksınlar, Trabzon için el ele versinler, bize yardımcı olsunlar. Taraftarların desteğinden çok memnunuz. Onları memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

TRABZONLULARIN SANER AYAR'A TEŞEKKÜR ETMESİ LAZIM: Hakyemez, tüm Trabzonluların kulüp başkanı Saner Ayar'a teşekkür etmesi ricasında da bulunarak, "O olmazsa Trabzon basketbolunun olması mümkün değil. Amatörden başlayan birinci lig serüvenine kadar tüm maddi manevi her şeyi ortaya koydu. Ama gücü bir yere kadar. Takımı ileriye taşımak istiyorsak Trabzonluların ona yardımcı olmaları lazım. Türkiye kupasında iyi bir atılım yaptık Play-Off'a girerek verdiğimiz sözü inşallah tutacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler