Hacısalihoğlu'ndan yazılı açıklama

Trabzonspor’un deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığı ve mağlup olduğu maçın yankıları sürüyor. Eski absbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.Hacısalihoğlu’nun yazılı açıklaması aynen şöyle:       BASINA VE KAMUOYUNA      "

Hacısalihoğlu'ndan yazılı açıklama

Trabzonspor’un deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığı ve mağlup olduğu maçın yankıları sürüyor. Eski absbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Hacısalihoğlu’nun yazılı açıklaması aynen şöyle:

  

     BASINA VE KAMUOYUNA 

     "02.02.2011

 

Son günlerde bazı medya organlarında yer alan, kamuoyunun yanlış bilgilenmesine yol açacağına inandığım çarptırılarak hazırlanmış bir haberle ilgili ekteki açıklama bir zorunluluk halini almıştır.

 

1- Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda şahsımıza verilen davetiyelerin yerini stadyumda öğrendik. Davetiye alırken oturacağımız yer belli değildi, Fenerbahçe misafirleri için organize edilen yerden davetiye verildi. Nitekim Kayserispor başkanı, menajeri, teknik direktörü, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı, Federasyon görevlileri, çok sayıda bürokrat da burada oturdu.

 

2-      Azizi Yıldırım’ın yeri bu tribün değil, Sadri Şener’in oturduğu protokol tribünüdür. Buna rağmen Sn. Yıldırım, maç başlarken tercihini misafirlerin oturduğu yerden yana kullanması benim önceden tahmin edebileceğim bir durum değildir.

 

3-      Bazı yayın organlarında yer aldığı üzere, “Necmettin Aytekin ile yan yana oturduk” demedim, “aynı fotoğraf karesinde aynı hizada Necmettin bey de vardı” dedim. Haberi yapan kişi, O’nun ismi hiç anmadı, dikkati kasıtlı olarak başka yöne çekti. Gayesinin haber aktarmak değil art niyetle, bizleri karalamak olduğu buradan belli.

 

4-      Sporu, Stadyumları, Fenerbahçe Stadyumundaki  Şeref Tribünü düzeni konusunda bilgi sahip olmayan bir kişinin bunu anlaması zordur, ama karalaması kolaydır.

 

5-      Aziz Yıldırım’ın değil tesadüfen birkaç sıra arkasında, yan yana oturarak da maç izlesek, ne Aziz Bey’in Fenerbahçe, ne de benim Trabzonspor ile ilgili duygularımızda bir değişiklik olmaz. Ancak bugünkü popülaritesinden yararlanma amaçlı Trabzonspor’la ilgilenip, bundan nemalanmaya çalışanların düşüncelerinde etkilenme olur. Bu zatın, bir iki yıla kadar derin futbol duayeni olarak maçların taktiksel analizini yapar, birilerini tenkit eder veya çıkarları uğruna karalarsa şaşırmayacağım.

 

6-      Gelelim haberle ilgili oluşan başka bir ayrıntıya: Yönetimde görevli değilken Trabzon’a deplasmana gelen Adnan Polat ve Aziz Yıldırım’ı havaalanından alıp yemeğe getirmeyi önemli kabul edenlerin... Televizyonlarda yıllardır, “Benim en yakın arkadaşlarım, Yıldırım, Adnan ve Aziz’le birlikte yemek yeriz, yatla gezeriz, transferi birbirimize sorarak yaparız” diye övünerek anlatanların ise stadyumdaki bu durumla ilgili görüş belirtme, eleştirme hakları asla yoktur.

 

7-      Başkanların maçlarda oturacağı yerler önemlidir, doğru. Aziz Yıldırım da gerçek yerinde oturmalıydı, bu şahsi fikrim. Bu durumda Trabzon’da konuk takım başkanı, Trabzon’un Valisi, Belediye Başkanı, Başsavcısıyla tüm bürokratların, eski başkanların, eski asbaşkanlar ve kurul başkanlarının olduğu tribün yerine özel tribünden maç seyretmeyi normal karşılayanlar, son Fenerbahçe maçındaki oturma şeklini nasıl eleştirebilir?

 

8-      Bu sezon Trabzon’daki Fenerbahçe maçından önce devletin konutunda Fenerbahçe başkanı ve yönetimine özel yemek verilmesini normal karşılayıp haberi gizleyenlerin, bugünkü durumla ilgili demagoji yapmaları tabi ki şaşırılacak bir durum değil.

 

9-      Trabzon’a geç gelmesine rağmen basın mensubu olmanın avantajını çıkarları için kullanarak, bazı kamu kurum ve kuruluşlarını, Sivil Toplum Örgütlerini dışarıdan yönetmeye kalkan, etkili olamadıkları ve üzerinde baskı kuramadıklarıyla ilgili karalama kampanyası başlatan zihniyet herkesçe malumdur. Artık bu oyun bozulacaktır.

 

 

Sonuç: Eski bir yönetici olarak maça gitseniz işte böyle bir dert, gitmeseniz bir başka dert. Bir ev sahibi takımın misafiri olarak maç izlemenin suç olarak sunulduğu tek görüş bu zata aittir.Ankaragücü maçını C-Blok g-9 da seyreden benim fotoğrafımı önemsemeyen bu zatın Fener maçında bilgim dışı gelişen oturma pozisyonundan beni sorumlu tutmaya çalışmasına hakkı olmasa gerek.

 

Trabzonsporluluğumu sorgulamaya gelince: Kurtuluş Savaşımızın ikinci adamı İsmet Paşa’yı da bu ülkede bazı kesimler “asker kaçağı” diye anmış ve bu görüşleri maalesef taraftar bulmuştur. Bu yüzden önemli değil. Oysa ki, Trabzonspor’un gündeminde olması gereken konu görevde olmayan birinin davetli gittiği bir maçta oturduğu yer değil, en büyük rakibine karşı kaybedilen puan ve şampiyonluk umutlarının azalması ve buna yönelik değerlendirmelerin yapılması olmalı, bundan alınacak dersler, yapılan hataların düzeltilmesi ve benzeri konular tartışılmalıdır.

 

Bütün bunlardan şöyle bir değerlendirme yapılabilir. Sporu bilmeyen birinin bir fotoğrafı kullanıp,aslında kendini küçük düşürecek yorumlar yapması ve kinini kusması, Trabzonspor’u tanımdan sırf birilerinin eksiğini kapatmak için gündemi değiştirerek onlara yardımcı olma çabasıdır, bütün bu olanlar. Trabzonspor’da halen görevde olanlarla geçmişte görev yapanlar, bu türleri iyi tanımalıdır. Eminiz ki haksız talep ve çıkarlarına destek olmadıkları zaman sıra kendilerine de gelecektir.

 

Hayrettin Hacısalihoğlu”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor