Güney Kore Türkiye'ye hazırlandı

Trabzon'da yarın akşam A Milli takım ile dostluk maçında karşı karşıya gelecek olan Güney Kore Milli Takımı, hazırlıklarını saat 17.30'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Güney Kore

Güney Kore Türkiye'ye hazırlandı

Trabzon'da yarın akşam A Milli takım ile dostluk maçında karşı karşıya gelecek olan Güney Kore Milli Takımı, hazırlıklarını saat 17.30'da Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yaptığı antrenmanla tamamladı.

Antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Güney Kore Milli Takımı Teknik Direktörü Cho Kwang-Rae, Türk Milli Takımı'nın güçlü bir ekip olduğunu belirterek, "Türk Milli Takımı ile 2002 Dünya Kupası'ndan sonra 2004'de bir hazırlık maçı yapmıştık. O maçtan sonra Türk Milli Takımı ile ilk maçımız olacak. Türk milli takımı çok güçlü bir takım. 90 dakika koşan bir ekipleri var. Yarın ki maçın Güney Kore Milli Takımı adına da iyi bir tecrübe olacağı kanaatindeyim. İki takım da çok güçlü. Biz de son dönemlerde aldığımız başarılarla 90 dakika boyunca ekip ruhunu koruyabilen bir takım olduk" dedi.

Hiddink'in çok başarılı bir teknik adam olduğunu belirten Rae, "Hiddink gibi bir hoca hakkında konuşmak kolay değil. Kore Milli Takımı'na da çok uzun yıllar emek verdi. Herkes onu başarılı buluyor. Biraz sabırlı olunursa Hiddink'in tavsiyeleri ve yönlendirmesi ile Türk Milli Takımı'nın kısa zamanda ses getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaptan Park Ju Yong iki hafta önce Asya Kupası'nda mücadele ettiklerini söyleyerek, "Genç bir ekibimiz var. 2014 Dünya Futbol Şampiyonası için hazırlanmış durumdayız. Arkadaşlarımızın birçoğu genç. Avrupa'nın çok güçlü ekiplerinden birisiyle maç yapacağımız için çok önemli tecrübe kazanacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk kez A Milli Takım ile oynanacak olan maçta sahaya kaptan olarak çıkacak olan Park, üzerinde kaptan olmanın getirdiği ağır bir yük olduğunu da ifade ederek, "Kaptan olmadan önce sadece kendi oyunumu düşünen bir oyuncuydum. Sadece kendi bölgemdeki oyuncularla konuşuyordum. Şimdi kaptan olmanın getirdiği ayrı bir yükümlülük var. Artık yedek kulübesi ile çok daha fazla temasta olmalıyım" şeklinde görüş belirtti.

GÜNEŞ'TEN GÜNEY KORE MİLLİ TAKIMI'NI ZİYARET

Daha sonra Güney Kore Milli Takımı Antrenörü Cho Kwang-Rae, kendilerini ziyarete gelen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile statta bir süre görüştü. Güneş, Rae'ye çiçek vererek, "Benim dönemimde rakip takımın antrenörüydü. Kaptan Park da benim dönemimde Seoul'ün en iyi oyuncularından biriydi. Bu bir dostluk maçıdır. Umarım güzel bir maç izleriz" derken, Rae ise Trabzonspor'un maçlarını takip ettiklerini anlatarak, "Şenol hoca burada da başarılı. Seoul takımını hazırladı, o gittikten sonra Seoul şampiyon oldu. Kendisine ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Şenol Güneş daha sonra Kore Milli Takımı'nın soyunma odasına giderek tüm futbolculara başarı dileklerinde bulundu.

Öte yandan Güney Kore'nin yarın Türkiye karşısına Ji Dong Won, Koo Ja Cheol, Park Chu Young, Nam Tae Hee, Ki Sung Yueng, Lee Yong Rae, Hong Chul, Lee Jung-Soo, Hwang Jae Won, Cha Du Ri ve Choi Hyo-Jin ilk 11'i ile sahaya çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor