Güneş mütevazi davrandı

Trabzonspor’un teknik adamı Şenol Güneş bu akşam Lig TV’de yayınlanan Pazartesi gecesi futbolu programına konuk oldu.Bordo mavili ekibin patronu Şenol Güneş'in konuşmasından satırbaşları Şansal Büyüka Şenol Güneş’i ekranda görünce, Hocam koltuğa yakıştını

Güneş mütevazi davrandı

Trabzonspor’un teknik adamı Şenol Güneş bu akşam Lig TV’de yayınlanan Pazartesi gecesi futbolu programına konuk oldu.

Bordo mavili ekibin patronu Şenol Güneş'in konuşmasından satırbaşları

  •  

    Şansal Büyüka Şenol Güneş’i ekranda görünce, Hocam koltuğa yakıştınız” dedi. Güneş ise “Koltuğa uyum sağlamaya çalışıyorum. Koltuklar gelip geçici sabit kalmıyorum” dedi. Büyüka; TS koltuğundan çok isim geçti en iyi sizin gibi oturamadı. Lütfen tevazu göstermeyin” şeklinde konuştu.

  •  

    Aldığımız sonuçlar sevindirici. İlk geldiğimde söylediklerim daha önemliydi. Önce kişilik ve prensipli, taraftarla bütün, Fair Play’e uygun olmalı olmak istedik. Kazanmak istedik. Hepsini yaptık. Puan kayıplarımız olabilirdi, ama kazanılan maçlara bakıldığında önemli olan Trabzonspor her geçtiği yolu başarıyla geçti. Olumsuz davranışlarımız %10u bulmaz ama gidereceğiz. Ülke futbolunu yukarı taşımak istiyoruz.

  •  

    Şansal Büyüka Yattara, Engin ve Burak’taki değişimleri ele alarak, Sizden önce problem yaratan futbolcular vardı, bu değişimi nasıl sağladınız.

    Bireysel olarak tüm oyuncuları ele alabiliriz. Kalecisinden yedeklere kadar. Yanılgılarımız elbette olmuştur. Elbise yaparken bile kumaş iyiyse siz onu daha iyi yaparsınız, ben futbolcularımızın değerli olduğunu biliyordum. Tüm kulüp ele ele vererek buralara kadar geldik. İstediğimiz yerde tam olarak değiliz ama aştık kendimizi. Ben değil takım diyen bir anlayıştayız. Başarımızın nedenlerinden biri de bu. Bir heykeltıraşa bu eseri nasıl yaptınız sorusuna şöyle cevap verir, o taşın içerisinde zaten vardı ben fazlalıklarını çıkardım der. Bizde de o şekildeyiz. Özellikle taraftar ve yönetim fair play ruhu tüm camiayı sardı. Bizde başarıyı ortaya çıkardık.

     
  •  

    Şansal Büyüka’nın hocam Transfer yapacak mısınız sorusuna ise,

    Teo’nun beklenmedik ayrılması ve Jaja’nın gidişi elbette bizi etkiledi. Bu oyuncuların sorunlarını halledersek daha iyi olacaktır. 2-3 oyuncu almayı zaten düşünüyorduk. Jaja dönecektir diye düşünüyorum. Bunun dışında 2 oyuncu düşünüyoruz. Ama isim vermek şu anda doğru değil.Bu konuda çok fazla açıklama yapmak istemiyorum.

  •  

    Trabzonspor deplasmanda daha rahat diye bir şey yok. Sonuçlara bakıldığında fazla bir puan kaybımız yok. Kapanan takımları açmakta zorlandığımız söyleniyor bu doğru ancak İnter, Barça gibi takımlar bile bu tür zorluklar yaşıyor. Biz her müsabakada kazanma ruhunu ön plana çıkarmaya çalıştık. Kendi sahamızda rakiplerden üstün olmayı hedefliyoruz. Karabük’ün direncini 70. Dakikadan sonra düşürdük. Çünkü Fizik güçlerinin düşeceğini biliyorduk. Kapanan takımlara zorluğu her takım yaşar ama biz daha kolay atlatırız. Çünkü kanatlarımızı daha rahat kullanıyoruz.

  • Dört büyükler Türkiye’nin lokomotifleridir. Ne GS’yi, ne BJK’yı ne de FB’yi küçümseyemeyiz. Büyüklüklerine sonsuz saygı duyuyorum. Bu takımları yadırgamayalım. Futbol inişli çıkışlıdır. Rakipler kendi içlerindeki çekişmelerden bu puan kayıplarını yaşamaktadır. Ezeli bir rekabetimiz var ama bugün itibari ile 4 büyükler ve Bursaspor büyüklüğünü ispatlamıştır. 9 puan- 5 puan öndeyiz diye düşünmüyoruz, birinci olma gayretindeyiz. İkinci devreye 17 lig maçını kazanmak için çıkacağız. Opsiyonlarımız avantajlarımız var ama dikkatli olacağız. Maçları patır patır kazanmak yerine biraz da ülke futbolunu zenginleştireceğiz. Bizim rakiplerimizle çekişmelerimiz olacak ki Türk futbolu gelişsin büyüsün. Biz bir eserin yarısına geldik. İnşallah bu eseri tamamlayacağız.

  • Şansal Büyüka 26 yaşına gelmiş taraftarın şampiyonluk göremediğinden yakındığını dile getirdi, Güneş ise, 2005’te geldiğimde Galatasaray maçıyla şampiyonluğu kaybettik. 96’da da şampiyon olabilirdik, ama olmadı. Yine de önemli olan tedbirli olmak. Şampiyonluk konuşmak istemiyorum. Önümüzde 17 maç daha var. Hayal kırıklığı yaşamak ve yaşatmak istemiyorum. Taraftar bizi sevsin biz layık olanı elden geldiğince vereceğiz" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler