Güneş Felsefi konuştu

  Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş TRT 1 de yayınlanan Stadyum proğramına canlı telefon bağlantısı yaptı.1981 sezonundan sonra ilk kez bu sezon üç büyük takımın üçünü de evinde mağlup eden Trabzonspor liderliği ele geçirirken Güneş takımı taşıyan

Güneş Felsefi konuştu

 

 Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş TRT 1 de yayınlanan Stadyum proğramına canlı telefon bağlantısı yaptı.

1981 sezonundan sonra ilk kez bu sezon üç büyük takımın üçünü de evinde mağlup eden Trabzonspor liderliği ele geçirirken Güneş takımı taşıyan her oyuncuyu taşıyacağını söyledi.

Teknik direktör Güneş Erdoğan Arıkan’ın sunduğu stadyum proğramında yorumcular Hakan Şükür ve Metin Tekin'in sorularını yanatlayan Güneş takımının iyi oylada olduğunu söyledi”  Güneş ,Hakan Şükür benle ilgili zaman zaman iyi şeyler konuşuyor. Ona teşekkür ediyorum. Biz birlik beraberliği sağlamak zorundaydık. Bunu başardık. Şuan için övgüyü hak ettiğimiz söyleyemem ama,doğru yolda olduğumuzu söylerim. İyi yolda gidiyoruz. Hesap ettiğimiz puandan 3- 4 puandan geriyiz. Ancak üç büyük takımı da mağlup ettik.  

 

Galatasaray iyi yolda ,ancak hücum organizasyonu sakatlar nedeniyle iyi değil. Orta sahası ve savunması ile iyi durumda. Alanı daraltarak oynamak zorundaydık. Ben Galatasaray’ın Fenerbahçe ile oynadığı maçı canlı izledim.Galatasaray’ın 2.yarıda yorulacağını biliyordum.

İlk yarı Engin iyi oynamadı ancak ikinci yarı düzeldi

 

İyi elbise iyi kumaştan yapılır.Ben oyuncularımın tümünün iyi olduğunu düşünüyorum. Bakın bizde iki maçtır Mustafa Yumlu forma giyiyordu.Bu maçta Mustafa’nın yerine Giray’ın daha iyi oynayacağını  düşünerek onu oynattık Bu bu gün tuttu, bazende tutmayabilir

 

 Hakan Şükür’ün , Burak ve Engin’in performanslarında artış var.çok takım gezdiler bunu nasıl başardınız” şeklindeki sorusunu da Güneş Öncelikle mesajlara teşekkür ediyorum.Benim zamanımda Şenollar ,Alikemallar modaydı bizden sonra Hakanlar Metinler di, şimdi ise Selçuklar Enginler, Buraklar Umutlar  moda. Engin ve Burak gelişmeye müsait oyuncular.Kaybettikleri yılları geri alma şansları var. Engin yaratıcığı üst düzeyde.Futbol alt yapısı eksik olduğu için sıkıntı yaşıyor. Mesela Galatasaray maçında ilk yarıda beklentilerime cevap vermedi. Onu oyundan almam gerekiyordu.ancak sabrettim . Engin ikinci yarıda çok  iyi oynadı.

Burak ‘da iyi oyuncu, ancak eksikleri var. Bu eksiklerinin farkında olup fazla çalışırsa bana göre müthiş oyuncu olur. Kafaya iyi çıkıyor iyi diripling yapıyor fizik açıdan da iyi,ancak Oyun görüşü olarak eksikleri var.

 

Yorumcu Metin Tekin’in “Kişilikli ve cesur bir futbol oynayacağınızı söylediniz bunda devam edecek misiniz şeklindeki sorusuna da  Güneş “ Futbol tak yönlü bir oyun değil. Onunu için oyunun iki yönünü de iyi oynamak zorundasınız.Hücum oyuncuları savunma, savunma oyuncuları da hücumu iyi yapmalı. Bakın Egemen’de inanılmaz gelişme var. Eskiden hücuma çıkıp topu oyuna sokamıyordu,şimdi bunları geliştiriyor.Şimdi topla iyi oynuyor. Bakın ben Engin ve Burak’ın hatalarını onlara söylüyorum.Onların göremeyeceği hatalarını bulup söylüyorum. Onları elimde kovacak bir çok neden varken ben onları Türkiye’nin gurur duyacağı oyuncular haline getirmek için çalışıyorum

 

Milli takım açıklanacak benim görüş belirtmem yanlış olur. Aslında oraya çağrılmak değil de orda iyi işler yapmak önemli.2002 de iyi gençler vardı. 2008 de de genç bir kadro vardı  Bizden kimseyi almasalar da sorun yok, Trabzonspor’da şuanda 5-6 oyuncu milli takıma aday.Ancak yenileri katarken eskileri yok etmeyelim.Arda kaç yaşında.Onu yok etmeye çalışıyoruz.Hiddink bizden 5-6 oyuncuda alabilir  hiç birini de almayabilir. Hiddink kulüplerle toplantılar yapabilir. Artık yenilikler yapmamız gerek.

 

Teofilo ile ilgili sorulan bir soruya’da Güneş “Gidişi sürpriz oldu. Daha öncede sorunları vardı ama düzeldi.Oynamaya başladı  Benim yabancı yerli ayırımım yok. Teofilo izinsiz kenti terk etti.Buradan gitmek için tercümanı ,ailesini ,sihhatini, sağlığını sorun yaptı.. Bakın ben takımı taşıyan her oyuncuyu taşırım.Avrupa görmeden geldiği için zorunlar yaşıyor.Şimdi gelecek diye biliyorum.Bakacağız,ona göre karar vereceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler