Gümüşhane'den şike açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 4. Klasman Grubu’nda mücadele eden Gümüşhanespor, isminin şike ve şaibe iddialarına karışmasından duyduğu rahatsızlığı basın açıklaması yaparak dile getirdi.Kulüp başkanı Kurban Karagöz yaptığı yazılı açıklamada, so

Gümüşhane'den şike açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 4. Klasman Grubu’nda mücadele eden Gümüşhanespor, isminin şike ve şaibe iddialarına karışmasından duyduğu rahatsızlığı basın açıklaması yaparak dile getirdi.

Kulüp başkanı Kurban Karagöz yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde medyada yer alan son maçlara yönelik haberlerden kulüplerinin isminin zikredilmesini kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Bu yapılan iftiralara gerekli mercilere suç duyurusunda bulunarak hukuk mücadelemizi başlatmış bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Hak istemek, adaleti savunmak her insanın ve her kurumun istemesi gereken bir olgudur. Biz kulüp olarak sezon başından beri haksızlıklara karşı mücadelemizi vermeye çalıştık. Yaptığımız her basın açıklamasında adalet istediğimizi belirtik. Bizimle birilikte bu gün hak ve adalet istediğini belirten kulüplerimizden o günlerde hiçbir açıklama ve hukuksuzluklara karşı birliktelik oluşturacak girişimler görmedik. Evet, hak ve adalet istiyoruz bunu tekrar söylüyoruz. Çünkü biz kulüp olarak haksızlığa uğradığımızı belgelemek için sezon için de TFF yaptığımız müracaatlarımız var. Pekala, haklı olduğumuzu düşündüğümüz olayları belgelemek istedik buna dönük olarak TFF ‘den aldığımız izin ile Kulübümüzün maçlarını kamera ile kayıt altına alarak ve bu görüntülerin bir suretini TFF’na gönderdik. Bu bizim en doğal hak aradığımız bir uygulamamızdı. Tabiki sezon sonunda olan Arsinsporla yaptığımız maçımızın da görüntülerini TFF gönderdik. Kulübümüz şanlı bir geçmişi ve şerefli ismi vardır. Bu güne kadar yapmış olduğumuz futbol hayatımız da en ufak bir leke dahi mevcut değildir. Sözlerimi başladığım gibi tekrar etmek istiyorum bu gibi iftiraları atanların yine adalet mekanizmasında hak ettikleri cezayı bulacaktırlar” dedi.

ÜNYESPOR KADROSUNU DEĞİŞTİRMEDEN ARSİNSPOR MAÇINA ÇIKTIK”

Karagöz, senaryo yazıldığını kulübümüzün de bu senaryo içerisinde olduğunu söyleyenlere ise şu şekilde cevap verdi: “Kulübümüzün Ünyesporu deplasmanda yenerek 3 puan aldıktan sonra ligde kalması kesinleşmesine rağmen ligin son maçı olan Arsinspor maçı için sporculara izin verilmemiş olup Salı gününden itibaren idmanlara devam edilerek hafta sonu oynadığımız Arsinspor maçına yedek kadroya yer verilmemiş, Ünyespor maçını kazanan aynı kadroya yer verilmiştir ve hiçbir şaibeye meydan verilmemiştir. Şaibeyi iddia eden kulüp yöneticisi Trabzonlu bir futbolcumuzu arayarak Arsinspor’a yenilmelerini teklif etmişler bu çamuru atan kulüp yöneticileri, bir zat maçtan bir gün önce şehrimize gelerek farklı tekliflerde bulunmuş olup tepki görünce de bu senaryoları uydurmuşlarıdır. Ayrıca bu ne düşmanlık düşen takımlarla ilgisi olmayan kulüp başkanları da kulübümüz hakkında asılsız söylemlerde bulunmuşlardır. Bunlar öncelikle kendileri temiz olsun sonra başkalarına çamur atsınlar. Bunu kamuoyu da iyi biliyor ki! Güneş balçıkla sıvanmaz.”
Kulüp olarak yaptıkları maçlarda herhangi bir şaibe gölgesi düşmemesi için azami hassasiyeti gösterdiklerini belirten Karagöz, iddia edilen senaryonun içerisinde olmadıklarını ve hiçbir zamanda olmayacaklarını söyledi.
Karagöz açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “Bu senaryoyu uyduranlar maçımızı muhakkak izlemişlerdir. Eğer izlemedilerse maçın bir CD’sini kendilerine ulaştırmakla memnuniyet duyarız. Maçtan önce Başkan ve Yönetim Kurulu olarak soyunma odasına girerek futbolcu arkadaşlarımıza yapmış olduğumuz uyarıda herkesin maçı kazanmak için elinden geleni yapması ve hiçbir şaibeye meydan vermemek gerektiğini ve kulübümüze leke getirmemek için gerekli uyarılar yapılmıştır. Tüm bunların yanında maç içerisinde yüzde yüz 4 gol pozisyonuna girildiği bunların ikisinin direkten döndüğü, ikisinin de Arsinspor kalecisinin başarılı bir şekilde kurtardığı, futbolcularımızın terinin son damlasına kadar başarılı bir şekilde mücadele ettiği ortadadır. Lütfen hiç kimse kulübümüze bu şekilde çamur atmasın. Maç satan takım bu şekilde mi futbol oynar? Basında çıkan bu karalamalar bizi derinden üzmüş olup; bu karalamaları yapanlar adalet önünde cezalarını çekecektir.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor