Grokoromenciler Mindere çıkıyor

19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek şampiyona öncesi Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, başkanvekili Veysel Dalmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve dünya şampiyonu sporcu Selçuk Çebi ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği Tra

Grokoromenciler Mindere çıkıyor

19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek şampiyona öncesi Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, başkanvekili Veysel Dalmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ve dünya şampiyonu sporcu Selçuk Çebi ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Bak, Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın 23-25 Aralık tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirileceğini belirterek, ''Trabzon'u, tüm dünya bir spor kenti olarak tanıyor. Trabzon, spor adamlarıyla tanınan bir şehir. 4 yıldır federasyon başkanlığını yürütüyorum. Trabzon'a bu spor kentine büyükler güreş şampiyonası organizasyonu verdik, başarıyla bu organizasyon gerçekleşecektir'' dedi.

Trabzonspor'un futbolda ligin ilk yarısını lider bitirdiğini dile getiren Bak, şöyle devam etti:

''Trabzon'da devre arasında güreş olarak araya girelim dedik. Burada olimpik branşlarda da potansiyel var. Bunun harekete geçirilmesini istedik. Trabzon'dan güreş ve boksta olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz. Buraya Türkiye'nin 81 ilinden 50-60 takımdan yaklaşık 300 sporcu gelecek. Avrupa ve Dünya Şampiyonası öncesi grokoremen milli takımının oluşmasında bu şampiyona ilk ayak olacak. Bu şampiyona genç sporcuların milli takımda mayoyu ve avantaj kapması için kıyasıya çekişmelerine sahne olacak. 2011 yılını güreş yılı olarak ilan ediyoruz. Önümüzdeki dünya şampiyonası öncesi bu yolda en önemli başlangıç noktalarından biri Trabzon'daki şampiyona. İnanıyorum buradaki atmosfer, seyirci onları daha iyi motive edecektir.''

Trabzon'un dünya şampiyonu sporcu Selçuk Çebi'yi çıkartarak güreşteki başarısını da ortaya koyduğunu anlatan Bak, ''Selçuk Çebi gerçekten karakterli bir sporcu. Başarılarıyla Trabzon'da ve Türkiye'deki gençlere örnek olacak bir sporcu. Trabzon'dan olimpiyat şampiyonu istiyoruz. Dolayısıyla bir adayımız var. İnşallah kendisi bir sorun çıkmazsa 2012 de Londra'dan Trabzon'a olimpiyat şampiyonluğu getirecek'' diye konuştu.

Bak, bir soru üzerine de Türk güreşçilerin ödül için değil, ülkesi için mücadele ettiklerini kaydederek, ''Milli mayoyu giydikleri zaman başka hiç birşey düşünmüyorlar. Kazanmayı ve ülkelerinin mili marşını çaldırmayı, bayraklarını göndere çektirmeyi düşünüyorlar'' dedi.

Başkan vekili Veysel Dalmaz ise şampiyonanın Trabzon'da olmasının kente de büyük faydaları olacağını belirterek, ''Trabzonspor, futbolda şampiyonluğu yaşadı ve yine yaşayacaktır. Güreşte de önde olmasını istiyorum. Trabzon'dan da şampiyonlar çıkıyor ve çıkacaktır. Şampiyonanın merkezde olması ve salonun dolması yeni neslin güreşe bakışı için de iyi örnek olacaktır'' dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ise Trabzon'da Temmuz ayında 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarının yapılacağını dile getirerek, ''Büyük tesisleşme çalışmasına girdik. Bundan önce salonlarda test müsabakaları ve büyük organizasyonları gerçekleştirmemiz lazım. Federasyon başkanı ve yönetimine bu şampiyonayı Trabzon'a verdikleri için teşekkür ediyorum. Başarılı bir organizasyon olacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.      

     -ÇEBİ: ''HEDEFİM OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU''-   

Dünya şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi ise bu organizasyonun Trabzon'da gerçekleştirilecek olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Başkanıma Trabzon gibi ilimize bu büyük şampiyonayı verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Trabzonlu olarak gurur duyduk. Halkın katılımıyla büyük bir şampiyona izlemek istiyoruz. Güzel maçların geleceği salona tüm Trabzon'u davet ediyorum'' dedi.

Daha önce iki kez dünya şampiyonu olan milli güreşçi gelecek yıl İstanbul'da yapılacak dünya şampiyonasında da altın madalya kazanmak istediğini kaydederek, ''İlk hedef İstanbul, asıl hedef ise 2012 Londra Olimpiyatları'nda şampiyon olarak ülkemize dönmek. Ülkemize olimpiyat şampiyonu olarak dönersek büyük başarı olacak. Üçüncü kez dünya şampiyonluğu ve olimpiyat şampiyonluğa kazanırsam bu peş peşe cumhuriyet tarihinde ilk kez olacak. İnşallah bunu başaracağım'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Güreş Federasyonu başkanı Osman Aşkın Bali, başkan vekili vali Veysel Dalmaz, Şampiyonanını sponsoru Liman işletmeleri müdürü Trabzonspor yönetim kurulu eski üyesi Muzaffer Ermiş , dünya şampiyonu güreşci Selçuk Çebi ve Mehmet Özal TSYD'deki basın toplantısının ardından Trabzon Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyeret ettiler

Yarın Ankarada başbakan R.Tayyip Erdoğan ile belediye başkanlarının toplantısına katılmak için Trabzon'dan ayrılacak olan başkan Gümrükçüoğlu güreş şampiyonası için yetkililere talimat vererek hertürlü desteğin sağlanmasını istedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor