Glowacki: "Peşini bırakmayacağız"

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki, sonuna kadar şampiyonluğun peşini bırakmayacaklarını söyledi. Glowacki, azimli ve disiplinli oyuncular olan Brozek kardeşlere ise çok güvendiğini belirtti.Polonya futbolunun 2000'li yıllarına damgasını v

Glowacki: "Peşini bırakmayacağız"

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki, sonuna kadar şampiyonluğun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

 

Glowacki, azimli ve disiplinli oyuncular olan Brozek kardeşlere ise çok güvendiğini belirtti.

Polonya futbolunun 2000'li yıllarına damgasını vuran takımı Wisla Krakow'da 10 yıl forma giyip 6 şampiyonluk yaşadıktan sonra Trabzonspor'a transfer olan Polonyalı oyuncu Arkadiusz Glowacki, Türkiye Futbol Federasyonu yayın organı olan Tam Saha Dergisi'nin 78. sayısına konuştu.

 

"ŞAMPİYONLUĞUN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ"

Şampiyonluğun peşini asla bırakmayacaklarını belirten Glowacki, "Sezonun ilk yarısı bize çok fazla tecrübe kazandırdı. Artık bu işi becerebiliriz diye düşündük. Fakat ikinci yarısı çok büyük bir ders verdi. Hiçbir zaman, hiçbir yerde, "Biz bu kadar iyi takımız, her şeyi yapabiliriz" diye düşünmemek ve her karşılaşmayı çok zorlu bir savaş olarak değerlendirmek gerektiğini gördük, öğrendik. Başlangıçta çok rahattık ve belki de biraz kendimizi bıraktık. Şampiyon olacağımızdan çok emindik ama sezonun ikinci yarısının başındaki puan kayıplarıyla avantajımızı yitirdik. Ancak ben takım olarak bu yaşadıklarımızdan çok önemli dersler çıkardığımızı düşünüyorum. Şimdi kendimize yeniden güveniyor ve mücadelemize aynı inançla devam ediyoruz. Sonuna kadar da şampiyonluğun peşini bırakmayacağız" dedi.

 

"AVNİ AKER'DEKİ BASKI HİSSEDİLİYOR"

'Avni Aker'de ağır bir baskı altında futbol oynanıyor' cümlesinin doğruluk payının yüksek olduğunu ifade eden Polonyalı oyuncu, "Bunu tam anlatamıyorum, çünkü derin bir analiz yapmak lazım. Fakat bu baskı gerçekten de hissediliyor. Geçmişteki maçlarımıza baktığımızda deplasmanlarda daha fazla puan kazandığımız da ortada. Bu baskıyı kırabilmenin yolu ise her futbolcunun kendi kafasında konsantrasyonunu çok iyi yapması ve kendisine bir hedef koymasından geçiyor. Başka da yapılabilecek bir şey yok" şeklinde

konuştu.

 

"BROZEK KARDEŞLERE GÜVENİYORUM"

Devre arasında takıma transfer olan Brozek kardeşleri çok iyi tanıdığını belirten Glowacki, "Brozek kardeşleri gerçekten de çok iyi tanıyorum. Wisla Krakow'da birlikte futbol oynadık. Trabzonspor'a geldikleri için de çok mutluyum. Çünkü hem kendimi yalnız hissetmiyorum hem de ikisinin de yetenekli oyuncular olduğunu ve takıma katkı sağlayabileceklerini biliyorum. Fakat Trabzonspor'da kadroya girebilmek de o kadar kolay değil. İkisinin de antrenmanlarda kendilerini daha fazla göstermeleri gerekiyor.

Onlara güveniyorum. Azimli ve disiplinli oyuncular olduklarını biliyorum. Sizin de ilerde bunu göreceğinizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

"EGEMEN ÜST DÜZEY BİR SAVUNMACI"

Türkiye'de beğendiğim savunma oyuncularının başında takım arkadaşı Egemen'nin geldiğini ifadene eden Glowacki, "Diğer kulüplerin oyuncuları hakkında çok fazla bir fikrim yok, bu nedenle isim veremeyeceğim ama Trabzonspor'da takım arkadaşım Egemen'in çok üst düzey bir defans oyuncusu olduğunu söyleyebilirim. Diğer bölgelerdeki oyunculardan söz edecek olursak da Selçuk ve Jaja bana göre Türkiye'deki en kaliteli oyuncular arasında yer alıyor" dedi.

 

"MİLLİ TAKIM'DA OYNAMAK GURUR VERİCİ"

Sakatlıktan çıktıktan sonra yeniden milli takımdan davet almasının çok gurur verici olduğunu belirten Glowacki, "Oyuncunun ülke dışında da olsa unutulmadığını görmesi ve hâlâ yararlı olacağının düşünüldüğünü hissetmesi gururunu okşuyor. Ama bir yandan da Euro 2012'nin benim için kendimi gösterme adına son şans olduğunu düşünüyorum. Her maç benim için çok büyük bir konsantrasyon demektir ve ben her maçta işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Ülkesinin Ukrayna ile birlikte düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne de değinen Glowacki, "Euro 2012 Polonyalılar için çok önemli bir olay. Kesinlikle şimdiden olumlu bir etki oluşturuyor. Gerçekten de bizim için bu organizasyonu düzenlemek bir mutluluk sebebi. Ama buna dayanarak Polonya Milli Takımı'ndan da beklentiler yükseliyor. Ülkede yeni statlar yapılması ve Millî Takımımızın elemelere katılmadan direkt finallerde yer alacak olmasını ülke futbolunun içinde bulunduğu krizden çıkması için bir başlangıç olarak görüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor