Giray Kaçar'la dolu dolu

Trabzonsporlu futbolculardan Giray Kaçar, bu sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarına inandığını belirterek, "Sahaya bambaşka hislerle çıkıyoruz. Tüm takım bunu hayal ediyor. Henüz iddialı konuşmak için çok erken ama artık özlemi sonlandırmanın zamanı ge

Giray Kaçar'la dolu dolu

Trabzonsporlu futbolculardan Giray Kaçar, bu sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarına inandığını belirterek, "Sahaya bambaşka hislerle çıkıyoruz. Tüm takım bunu hayal ediyor. Henüz iddialı konuşmak için çok erken ama artık özlemi sonlandırmanın zamanı geldi" dedi. Giray, çok eleştirilen Servet Çetin'e de sahip çıkarak, "Servet abi, çok kaliteli bir stoper" diye konuştu.

Trabzonspor'un savunma oyuncularından Giray Kaçar, açıklamalarda bulundu. Bordo - mavili kulübe geldiği ilk sezonu kayıp olarak gördüğünü ifade eden Giray, "Ama geçen sezon ve bu sene iyi bir noktaya geldiğimi düşünüyorum. Trabzonspor'a gelirkenki amacım şampiyonluk yaşamaktı. Bu sene de bu hedefe çok yaklaştık. Her maça çıktığımızda içimizde ayrı bir heyecan oluyor. Trabzon bir futbolcunun futbol oynayabileceği güzel mütevazi bir şehir. İstanbul'a giden arkadaşlarımızla da konuşuruz, hep sıkıntı yaşıyorlar. Burada ise sadece oynayıp oynamama sıkıntısı yaşarsınız. Trabzon dört dörtlük bir şehir. Artık üçüncü senemdeyim ve kendimi bir Trabzonlu olarak hissediyorum" dedi.

"SÖZLEŞMEMİ UZATTIĞIMDA YENİ İMZA ATMIŞ GİBİ SEVİNDİM"

Kendisini Trabzonspor'un bir parçası gibi hissettiğini de ifade eden Giray, "Bana sözleşme uzatma teklif ettiklerinde gerçekten çok mutlu oldum. Bana bu formayı üç sene daha giymeyi layık gördüklerinde hiç düşünmeden, 'Evet' cevabı verdim. Sözleşmemi uzattığım anda sanki yeni imza atmış kadar sevindim. Hiçbir futbolcu yedek kalmak istemez. Yedek kaldığı zaman bir şey hissetmeyen futbolcu benim gözümde bitmiştir. Yedek olduğum dönemde en iyi şekilde hazırlandım ve Galatasaray maçında oynadım. Biz futbolcular profesyoneliz. Bir gün oynamazsak diğer gün oynayabiliriz. Tüm stoperlerimiz çok kaliteli" diye konuştu.

"MİLLİ FORMA, İNSANIN TÜYLERİNİ DİKEN DİKEN EDEN BİR DUYGU"

Giray, her Türk futbolcusu gibi kendisinin de milli takımı hayal ettiğini vurgulayarak, "Daha önce milli takıma çağrılmıştım. Bu insanın tüylerini diken diken eden bir duygu. O formanın bir gün bana tekrardan geleceğine inanıyorum. Kendime çok güveniyorum ve o formayı bir daha alacağıma inanıyorum. Bu sene kafamdaki tek şey Trabzonspor'un şampiyonluğu. Bunun için tüm takımın inanması ve yüreğiyle savaşması gerekiyor. Biz de takım olarak şampiyonluğa inanıyoruz" dedi.

 

"SERVET ÇETİN TAKTİR ETTİĞİM BİR STOPER"

Servet Çetin'in çok ağır şekilde eleştirilmesine anlam veremediğini de ifade eden Kaçar, "Bir stoperin topu oyuna sokmasında orta sahanın çok büyük önemi var. Onlar kendilerini gösterdiği taktirde stoperde rahat oynar. Servet abi bence Türkiye'de bir numaradır. Ne kadar eleştirilse de topu oyuna sokabiliyor ve hava topu hakimiyeti çok iyi. Benim taktir ettiğim bir stoper. Bizim takımımızda da herkes topu oyuna sokabiliyor. Bizim takımımızın pas yapmasındaki en büyük etken orta sahamızın iyi olması. Bizde oyuna top sokma konusunda kendimizi geliştirdik" ifadelerini kullandı.

"HOCAMIZ 25 FUTBOLCUYA DA EŞİT MESAFEDE"

Şenol Güneş'in her zaman samimiyetle kendilerine yaklaştığını da vurgulayan Kaçar, şöyle konuştu: "Bizde ondan o samimiyeti aldığımızda başarılı oluyoruz. Şenol hoca, Türk futbolu için bir avantaj. O bambaşka bir insan. En küçük bir hatamızı bile bize söylüyor. Şenol Güneş, benim futbol kariyerim açısından çok büyük bir şans. Çünkü ben Şenol hocayla birlikte çok şey öğrendim. Eski takım arkadaşlarımda bendeki bu değişimi fark ediyor ve bana söylüyor. Biz çok kötü bir durumdayken geldi, bizi aldı ve bu noktaya getirdi. Ligdeki en iyi işleri yapan takım olduğumuz için zirvedeyiz. Hocamız takım içerisindeki 25 futbolcuya da eşit mesafede davranıyor."

 

"BURSA'YA LİDER GİDİP, LİDER DÖNECEĞİZ"

Giray, 26 yıllık şampiyonluk özleminin artık çok uzadığını da vurgulayarak, "Trabzonspor gibi büyük bir camianın bu kadar uzun süre şampiyon olamaması düşündürücü. Taraftarlarımızın bize vermiş olduğu destek inanılmaz. Bizi her zaman kolluyorlar. Şampiyonluğa bu sene çok yaklaştığımızı düşünüyorum. Gönül şampiyon olacağız demek istiyor ama henüz çok erken. Bütün futbolcular derbi maçlarda farklı konsantrasyonla oynuyorlar. Bizde bunun bilincindeyiz. Önümüzdeki Bursaspor maçı var ve onlarda son dönemlerde oldukça iyi oynuyorlar. Bursa'ya lider olacağız ve lider olarak döneceğimize inanıyorum" dedi.

"YABANCI FUTBOLCU İKİ GÜNDE BAŞIMIZIN TACI OLUYOR"

Umut Bulut'un yaptığı, "Adım Umutinho olsaydı bana çok farklı bakardılar" açıklamasına katıldığını da ifade eden Giray, şu ifadeleri kullandı: "Umut ağabeye sonuna kadar katılıyorum. Umut, Türkiye liginde yüzler kulübüne girecek, çok etkili bir isim. Türk futbolcularına, yabancılara verildiği kadar değer verilse çok farklı olur. Bir yabancı oyuncu geldiğinde iki günde başımızın tacı oluyor. Türk futbolcularına da bu değer verilmeli. Artık maç izleyen insanlarda neyin ne olduğunu ayırt edebilecek düzeydeler."

"MESUT ÖZİL'İ ALMAN MİLLİ TAKIMINDA İZLERKEN ÜZÜLÜYORUM"

Mesut Özil'i Almanya Milli Takım formasıyla izlerken üzüldüklerini de söyleyen Giray, "Çünkü gerçekten çok büyük bir yetenek. Ama sonuç olarak öyle bir karar vermiş ve saygı duymalıyız. Bizim ülkemizde de yetenekli futbolcular var. Nice Mesut Özil'ler çıkabilir. Çok fazla da abartılmaması gerekiyor" dedi. Giray, son olarak şampiyonluk yolunda taraftarların desteğine sonuna kadar ihtiyaç duyacaklarını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler