Gençlerbirliği: 1- Bursaspor: 5

Trabzonspor ve Kayserispor'un 3 puanla kapattığı ilk yarının son haftasında, Bursaspor'un rakibi Gençlerbirliği. Yeşil-beyazlılar, liderle arasındaki farkın açılmasını önlemek için Başkent deplasmanında. Galatasaray galibiyetiyle moral bulan Gençlerbirliğ

Gençlerbirliği: 1- Bursaspor: 5

Trabzonspor ve Kayserispor'un 3 puanla kapattığı ilk yarının son haftasında, Bursaspor'un rakibi Gençlerbirliği. Yeşil-beyazlılar, liderle arasındaki farkın açılmasını önlemek için Başkent deplasmanında. Galatasaray galibiyetiyle moral bulan Gençlerbirliği ise düşme potasından uzaklaşma amacında.

Bursaspor'da Volkan Şen kırmızı kart cezasını çekerken, Sercan ilk 11'de şans buluyor. Volkan'ın yanı sıra Insua, İbrahim Öztürk, Stepanov, Steiner ve Ali Tandoğan sakat. Gençlerbirliği'nde Harbuzi, Curri, Stewart, Mustafa Pektemek, Zec, Jedinak ve Mahmut, sakatlıkları nedeniyle takımlarını yalnız bırakıyor. Galatasaray maçının yıldızları Orhan ve Hurşut ise Bursa mücadelesinde de Gençler'in en önemli kozları.

4. dakikada Ömer Erdoğan'ın altı pasa indirdiği topa Serdar Aziz'in kafa vuruşu Serdar'da kaldı. Son vuruşlardaki becerisi tartışılan Sercan, bu eleştirilere en güzel yanıtı sahada verirken, Ertuğrul Sağlam'ın güvenini de boşa çıkarmıyor. 17. dakika şık bir çalımla 3 rakibini geçen genç oyuncu, ceza sahasına girerken bir çalım daha attı ve muhteşem bir vuruşta takımını öne geçirdi: 0-1.

Lig tarihinde en az gol yediği sezonu yaşayan Bursaspor, skoru koruma konusundaki başarısıyla dikkati çekiyor. Ancak şoku çabuk atlatan Başkent ekibi, organize ilk atağında golü buldu. 26. dakikada Oktay'ın nefis ara pasıyla topla buluşan Soner, aşırtma bir vuruşla skora eşitlik getirdi: 1-1.

Ankara'da goller ard arda geliyor. Gençlerbirliği'nin gol sevinci sadece iki dakika sürdü. Ani gelişen atakta Ivan Ergiç, kafayla topu ceza sahasına indirdi. Ozan İpek'in sert şutu kaleci Serdar'ın ellerinin altında ağlara gitti: 1-2.

Başkent temsilcisi, 34. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza alanında müthiş bir hareketle iki rakibinden sıyrılan Murat Kalkan'ın bekletmeden yapığı vuruşta, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. İlk yarının son uzatma dakikasında Batalla ile verkaç yapan Sercan, düzgün bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golüne imza attı: 1-3.

Ev sahibi, ikinci yarıya değişiklikle başladı. Teknik direktör Ralf Zumdick, Billy Mehmet'in yerine Tambwe'yi sahaya sürdü. Ancak bu değişiklik de Başkent ekibinin maça ortak olmasını sağlamadı. Her atağında tehlike yaratan Bursaspor, 53. dakikada farkı üçe çıkardı. Savunmanın ters vuruşuyla topu önünde bulan Turgay Bahadır sert vurdu, Serdar'ın çabası yetmedi: 1-4.

Zumdick, 61'de bir değişilik daha yaptı. Serkan Çalık çıktı, kalan dakikalarda Serkan gibi Galatasaray'dan gelen Alparslan Erdem oyuna dahil oldu. 68'de savunmanın arkasına sarkan Sercan'ın, rakibini geçtikten sonra gönderdiği sert şut az farkla auta gitti. 73'te Mehmet Akgün'ün sert şutu Ivankov'da kaldı.

Bursaspor, bitime iki dakika kala 5. kez gol sevinci yaşadı. Arjantinli futbolcu Nunez, oyunu girdikten sadece bir dakika sonra fileleri havalandırdı: 1-5.

Maçı ilk yarıda bitiren Bursaspor, 5 gollü Ankaragücü galibiyetinin ardından Gençlerbirliği filelerine de 5 gol gönderdi. Bu sezon Başkent'te servet bulan yeşil-beyazlılar, bu sonuçla liderle farkı yeniden 5'e indirdi. Galatasaray galibiyetini seriye dönüştüremeyen Gençler ise 17 puanla 14. sırada kaldı. GENÇLERBİRLİĞi: 1 - BURSASPOR: 5

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, Aykut, Kulusiç, Murat, Soner Aydoğdu (Dk. 71 Emre Balak), Oktay, Cem Can, Hurşut, Serkan (Dk. 61 Alparslan Erdem), Billy Mehmet (Dk. 46 Tambwe)

Bursaspor: Ivankov, Ömer Erdoğan, Vederson, Serdar Aziz, Mustafa Keçeli (Dk. 87 Nunez), Svenson, Ergiç (Dk. 73 Bekir Ozan Has), Ozan İpek, Batalla, Sercan (Dk. 84 İsmail Odabaşı) , Turgay Bahadır

Goller: Dk. 17 ve Dk. 45+3 Sercan, Dk. 28 Ozan İpek, Dk. 53 Turgay, Dk. 88 Nunez(Bursaspor) Dk. 26 Soner (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 69 Tambwe (Gençlerbirliği) Dk. 84 Bekir Ozan (Bursaspor)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler