Geçen ayın en popüler takımı TS

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), her ay düzenli olarak hazırladığı medya raporunun sonuçlarını açıkladı.TRABZONSPOR'A İLGİ ARTTIGeçtiğimiz ayın en popüler bir diğer takımı da Trabzonspor oldu. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Şükrü Saraçoğlu'nda çıkan olaylar

Geçen ayın en popüler takımı TS

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), her ay düzenli olarak hazırladığı medya raporunun sonuçlarını açıkladı.

TRABZONSPOR'A İLGİ ARTTI

Geçtiğimiz ayın en popüler bir diğer takımı da Trabzonspor oldu. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Şükrü Saraçoğlu'nda çıkan olaylar nedeniyle yakın markaja alınan takım, ay boyunca çeşitli transfer haberleriyle de gündemdeydi. Fenerbahçe'yi mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nı alan takım, ay boyunca 19 bin 389 haber ve yazıda yer aldı. Aynı araştırma verilerine göre; geçtiğimiz ayın en çok konuşulan diğer spor kulüpleri, haber sayısı önceki aya oranla yüzde 13'lük düşüş gösteren Beşiktaş oldu.

51 yıllık futbol tarihinde ikinci kez bir Anadolu takımın şampiyonluk yaşaması, yurdun çeşitli yerlerinde etkinliklerle kutlandı. Şampiyonluğun sonrasında haberlerinde yüzde 42'lik bir artış gözlemlenen Bursaspor, Beşiktaş'ı geride bırakarak dördüncü sıraya yükseldi. Medyatik takım ay boyunca 18 bin 752 haber ve yazıda yer alırken, ekranlarda kalma süresi 163 saate ulaştı.

Mayıs ayında medyada en yüksek yansımayı ise açık arayla Fenerbahçe sağladı. Haber sayısında yüzde 43'lük artış yaşanan takım, şampiyonluğa oynadığı maçtaki performansının yanı sıra, şampiyonluğu kaybetmesiyle de tartışma odağı oldu. Ay boyunca 33 bin 691 haber ve yazıda bahsi geçen Fenerbahçe'ye TV ekranları ise, 295 saat yer ayırdı.

ALEX, ARDA'YI ZİRVEDEN İNDİRDİ

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), en popüler futbolcuları da belirlediği medya raporuna göre, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan futbolcusu Alex De Souza oldu. Fenerbahçe kaptanı Alex, kıl payı kaçırdıkları şampiyonluk nedeniyle de yakın markajdaydı. Alex, ay boyunca 1.782 haber ve yazıda yer buldu.

Aynı araştırma sonuçlarına göre; geçtiğimiz ayın en çok konuşulan ikinci ismi Arda Turan oldu. Uzun bir süredir "en medyatik sporcular" listesinde zirvede yer alan Arda, Mayıs ayında listenin ikinci sırasına geriledi. Önceki aya göre haber sayısında küçük bir düşüş yaşanan futbolcu, toplam 2 bin 644 haber ve yazıya konu edildi.

Spor gündeminde öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Topal'ın İspanya'nın Valencia takımına transferi gerçekleşti.

- Fenerbahçe Acıbadem Kadın Voleybol Takımı; ligdeki şampiyonluğu, Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde finale oynama başarısı ile medyada sıkça yer buldu.

- Madrid Masters finalinde ezeli rakibi Roger Federer'i yenen Rafael Nadal, müzesine bir masters kupası daha ekledi.

- NBA'de Batı Konferansı final serisinde Phoenix Suns'ı 4-2 yenen Los Angeles Lakers şampiyon olurken; Doğu Konferansı'nda zafer, Orlando Magic'i 4-2 yenen Boston Celtics'in oldu.

- Portekizli teknik adam Jose Mourinho, Real Madrid sözleşmesine imzayı attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler