Gaziantep Galatasaray'ı yendi!

Ziraat Türkiye Kupası'nda aynı gruptan çıkan iki takım, çeyrek finalde karşı karşıya. Soğuk havada oynanan mücadeleye futbolseverler, fazla ilgi göstermedi. Öyle ki Kamil Ocak Stadı'ndaki 10 bin taraftarın, sadece bin 500'ünü Galatasaraylılar oluşturuyor.

Gaziantep Galatasaray'ı yendi!

Ziraat Türkiye Kupası'nda aynı gruptan çıkan iki takım, çeyrek finalde karşı karşıya. Soğuk havada oynanan mücadeleye futbolseverler, fazla ilgi göstermedi. Öyle ki Kamil Ocak Stadı'ndaki 10 bin taraftarın, sadece bin 500'ünü Galatasaraylılar oluşturuyor. Tek eksiği Serdar Kurtuluş olan Gaziantepspor'da Tolunay Kafkas, yeni transfer Cenk Tosun'a formayı verdi.

Galatasaray, uzun süre sonra 6 yabancıyla sahada. Asya Kupası'ndan dönen Neill ve Kewell'ın yanı sıra kale yabancı bir eldivene emanet. Bursaspor maçına Stancu'yla başlamadığı için eleştirilen Hagi, bu kez vatandaşına 11'de şans veriyor. Sakat Arda, Pino, Gökhan Zan, Çağlar ve Barış ile cezalı Ayhan kadroda yok. İyileşen Baros ise yedekler arasında.

Sarı-kırmızılı ekipte hedef Türkiye Kupası'nı kazanmak. Zira ligde tarihin en başarısız dönemi yaşanırken, Avrupa'da boy göstermenin en kestirme yolu bu. Yönetimden taraftara herkes, bu gerçeğin farkında. Kuşkusuz Hagi de, yeni sezonda kalmasını sağlayacak 'başarı' kıstasının kupayla alakalı olduğunun baskısı altında.

Karşılıklı pas hatalarıyla başlayan mücadelede, ilk 10 dakikadan sonra etkili olan taraf ev sahibi. 10'da soldan ceza alanına giren Olcan'ın vuruşunda Zapata, meşin yuvarlağı kontrol etti. 17'de Popov, sağ kanada açılan topu içeri çevirdi. Savunmanın boş bıraktığı Cenk, güzel bir vuruşla Zapata'yı ters köşeye gönderdi: 1-0. Ofsaytı bozan Servet'in golde hatası büyük.

25. dakikada Cenk uzaktan şansını denedi, Zapata gole izin vermedi. 29'da Wagner'in arka direğe gönderdiği topu Yalçın kafayla içeri çevirdi. Meşin yuvarlağı göğsüyle kontrol eden Cenk'in rövaşatası az farkla auta gitti. 37'de ceza alanı içinde Neill ve Elyasa arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanıyor.

Orta sahayı geçmekte zorlanan, bir türlü kanatları kullanamayan Galatasaray, aradığı golü 38. dakikada buldu. Soldan son çizgiye inen Culio, zor pozisyonda arka direğe ortaladı. Kazım'ın kafasını Karcemarskas çıkardı. Boşta kalan topa bir kez daha kafayı vuran Kazım, skora denge getirdi: 1-1.

Kötü futbola karşın soyunma odasına beraberlikle giden sarı-kırmızılılar, ikinci yarıya Yekta-Mustafa Sarp değişikliğiyle başladı. 48'de ikinci gole yaklaşan Galatasaray'da Kazım, müsait durumda çerçeveyi bulamadı. 56'da sağdan ceza sahasına giren Popov, Hakan'ı geçtikten sonra Olcan'a pas verdi. Bu oyuncunun dönerek vuruşu Wagner'e giderken, son anda Sabri araya girdi.

62'de Wagner ceza sahası dışından sert vurdu, Zapata'yı geçen top dışarı gitti. Bir dakika sonra ise Stancu sahneye çıktı. Mustafa Sarp'ın pasında topla buluşan Rumen futbolcu, ceza yayının yaklaşık iki metre önünden yaptığı şık vuruşla skoru değiştirdi: 1-2.

Hagi, 65'te Kewell'ın yerine Aydın'ı sahaya sürdü. Ev sahibinin gol sevinci de aynı dakikada geldi. Soldan kullanılan kornerde Neill, ön direğe gelen topu kafayla uzaklaştırmak istedi. Pozisyonu iyi takip eden Elyasa, müthiş bir vuruşla ağları sarstı: 2-2.

Ve sarı-kırmızılı taraftarların Baros özlemi sona erdi. Çek yıldız, 69. dakikada Kazım'ın yerine oyuna dahil oldu. 78'de Antep'in yeni transferi Cenk, bir kez daha sahne aldı. Sosa'nın uzun pasını kontrol eden Cenk, Cana'dan sıyrıldıktan sonra sert bir vuruşla Zapata'yı avladı: 3-2.

Golden iki dakika sonra Sosa, farkı ikiye taşıdı. Ancak hakem, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Kafkas, 84'te Murat Ceylan-Hürriyet hamlesini yaptı. 89'da Zapata2dan sıyrılan Sosa, ceza alanında yerde kaldı. Gaziantepsporlu futbolcular penaltı beklerken, hakem korner kararı verdi.

Evinde elde ettiği 3-2'lik galibiyetle Gaziantepspor, bir ay sonra İstanbul'da oynanacak rövanş öncesi avantaj kazandı. Galatasaray ise futbol olarak vasatı aşamazken, bulduğu iki golle umutlarını Türk Telekom Arena'ya taşıdı.

GAZİANTEPSPOR: 3 - GALATASARAY: 2

Stat: Kamil Ocak

Hakemler: Özgür Yankaya, Volkan Narinç, Asım Yusuf Öz

Gaziantepspor: Karcemarskas, Yalçın, Elyasa, Murat Ceylan, Ivan De Souza (Dk. 71 Şenol Can), Zurita, Dany Nounkeu, Cenk Tosun, Wagner, Olcan Adın (Dk. 71 Sosa), Popov

Galatasaray: Zapata, Lucas Neill, Lorik Cana, Servet Çetin, Hakan Balta, Yekta (Dk. 46 Mustafa Sarp), Culio, Stancu, Sabri, Kazım (Dk. 69 Milan Baros), Kewell (Dk. 64 Aydın)

Goller: Dk. 17 ve 78 Cenk Tosun, Dk. 67 Elyasa (Gaziantepspor), Dk. 38 Kazım, Dk. 63 Stancu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 14 Murat Ceylan, Dk. 41 Wagner, Dk. 79 Elyasa, Dk. 86 Şenol Can (Gaziantepspor), Dk. 14 Stancu (Galatasaray)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor