Galatasaraylı futbolcu öldü!

Galatasaray'ın ve milli takımın efsane futbolcularından Tarık Kutver (73) Çanakkale'nin Ezine ilçesinde hayatını kaybetti.Futbolu bıraktıktan sonra memleketi olan Çanakkale'nin Ezine ilçesine yerleşen Kutver'in kısa süre önce rahatsızlandığı, tedavi için

Galatasaraylı futbolcu öldü!

Galatasaray'ın ve milli takımın efsane futbolcularından Tarık Kutver (73) Çanakkale'nin Ezine ilçesinde hayatını kaybetti.

Futbolu bıraktıktan sonra memleketi olan Çanakkale'nin Ezine ilçesine yerleşen Kutver'in kısa süre önce rahatsızlandığı, tedavi için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma Hastanesi'ne gidip geldiği öğrenildi. Kutver'in Araştırma Hastanesi'nde bazı tahliller yaptırdıktan sonra Ezine'ye döndüğü, evine girdiği sırada aniden fenalaşarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

 

Tarık Kutver'in ölümü ilçede büyük üzüntüye sebep oldu. Kutver'in küçük oğlu İbrahim Kutver, babasının tedavisi için her gün Araştırma Hastanesi'ne gidip geldiklerini belirterek, "Yarın yine gidecektik. Tahlil ve tetkikleri yapılıyordu. Rahatsızlığı için tam bir teşhis bile konmamıştı. Hastaneden eve getirdim. Akşam uğrarım dememe kalmadı ve birden fenalaştı. Ambulans geldiğinde çok geçti" dedi.

Evli 2 çocuk babası Tarık Kutver'in, yarın Ezine Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazı sonrası Ezine Kabristanlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

 

TARIK KUTVER KİMDİR?

Cem Atabeyoğlu'nun yazdığı "Türk futbolunda unutulmayan 200 ünlü" kitabında yer almayı başaran Tarık Kutver 1938 yılında Çanakkale'de doğdu. Futbola başladığı yıllarda adı "Çanakkale'nin Lefter'i" olarak anılan Kutver, İstanbul'a gitti.

 

Fenerbahçe genç takımında yetiştikten sonra Karagümrük takımına transfer oldu. Kutver 1962 yılında Galatasaray'a transfer oldu. İlk yılında Galatasaray'ın 1962-1963 yılındaki şampiyon olduğu, teknik direktör Gündüz Kılıç'ın yönetimindeki kadroda yer aldı. Turgay Şeren, Metin Oktay, Kadri Aytaç, Mustafa Yürür,Ayhan Elmastaşoğlu, Uğur Köken, Bahri Altıntabak gibi efsanelerin bulunduğu kadrolarda yer aldı. 1962-1963 sezonunda Galatasaray'ın attığı toplam 54 golün 38'ini Metin Oktay atarken, diğer atılan gollerin çoğunu ise Tarık Kutver ve Uğur Köken kaydetti. 1967-1968 sezonunda teknik direktör Eşfak Aykaç ve Bülent Eken döneminde Mersin İdmanyurdu takımına transfer oldu. 13 kez Milli Takım'ın formasını giyen Tarık Kutver, yıllardır Çanakkale'nin Ezine ilçesinde hayatını

sürürüyordu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler