Futbolcularımız çok istekliydi!

 Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 3-2 mağlup eden Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, ''Bizim için sıkıntılı bir maç oldu, çünkü bugünkü oyunumuzu karşılığı çok daha rahat bir galibiyet olması gerekirken, zor bir maç kazandık'' dedi

Futbolcularımız çok istekliydi!

 

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor'u 3-2 mağlup eden Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, ''Bizim için sıkıntılı bir maç oldu, çünkü bugünkü oyunumuzu karşılığı çok daha rahat bir galibiyet olması gerekirken, zor bir maç kazandık'' dedi.

 

Güneş, maçın ardından yaptığı açıklamada, ikinci yarının iyi oynayan, ama kazanamayan iki takımın karşı karşıya geldiğini belirterek, ''İkimiz için de zordu, hem bizim için, hem de Sivasspor için zorlu bir maçtı. Sivasspor'un sahasında oynaması sebebiyle seyirci desteğiyle maça daha arzulu, istekli başlayacağını bekliyorduk. Biz de hırslıydık, istekliydik'' diye konuştu.

Golü erken bularak avantajlı duruma geçtiklerini ve bu avantajı da uzun süre koruduklarını, çok da pozisyon bulduklarını dile getirin Güneş, ''Maçın tamamına bakarsak oyun ve skor üstünlüğü bizde, ama her şeye rağmen daha farklı kazanabileceğimiz maçı puan kaybıyla bitirebilirdik, öyle bir maç oldu, değişik maç oldu. İzleyenler için heyecanlı maç oldu, ama bizim için sıkıntılı bir maç oldu, çünkü bugünkü oyunumuzu karşılığı çok daha rahat bir galibiyet olması gerekirken, zor bir maç kazandık'' ifadesini kullandı.

İkinci yarının ilk 3 puanını aldıklarını, bu galibiyetin moral açısından iyi olduğunu anlatan Güneş, ''Ama biz de tabi bugünkü maçı tüm bu şartlara rağmen zor kazanmamız bizim eksiğimiz'' dedi.

Hakemlerle ilgili soru üzerine Güneş, hakemleri şikayet ederek bir yere varılamayacağını daha önceden söylediğini, bu konularla ilgili yapılan konuşmaların seyirciyi tahrik ettiğini, futbolcuları da gerdiğini bildirdi.

Hakemler konusunu tartışmaya açmak istemediğini belirten Güneş, ''Biz bu konuda mağduriyetimizi de içimize çektik, bir haksız puan da almadık. Bugün de hakemle ilgili olarak, hakeme bağlı olarak puan almadık, onu rahatlıkla söyleyebilirim. O yüzden bizim vicdanımız rahat, biz saha içinde oynuyoruz, oynamaya da devam ediyoruz'' diye konuştu.

Güneş, hakemlerin de kendisinin de işini yaptığına işaret ederek, ''Herkes işini yapsın, seyirci işini yapsın, futbol güzel olur'' dedi.

Güney Kore'de görev yaptığı sırada hakemlerle ilgili yaptığı açıklamalara değinen Güneş, futbol oynatmaya izin veren, çabuk oynatan, sertliğe ve zaman geçirmeye izin vermeyen hakemleri tebrik ettiği belirterek, şöyle devam etti:

''Bunun dışında hakemleri eleştirecek bir konu yok. Çünkü futbolun hızlı oynanması için hakemlere ihtiyaç var, ben bunları söyledim. Schuster ile ilgili, Hagi ile ilgili bir ifade kullanmadım ki, ben yabancıydım, orada bunları söylüyordum hakemlerle ilgili daha hızlı oynansın diye, aynı şeyi yabancı olan Schuster ile Hagi söyledi. Orada kulak misafiri oldular, aldıkları alıntılarla ben Schuster'i ve Hagi'yi suçlamışım diye yazdılar. Böyle bir ifadem yok ki. Söylediğimden de anlaşılan buysa Türkiye'nin sıkıntısı bu...''

Trabzonspor'un iki golünü kaydeden Burak Yılmaz ise ligin ikinci yarısında üzerlerinde bir ölü toprağı olduğunu ifade ederek, ''Bugün bunu üzerimizden atmamız gerekiyordu. Galip gelmek çok önemliydi. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum. İkinci devre bizim için bugün yeniden başlıyor. İlk devredeki Trabzonspor havasını tekrar yakaladığımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Trabzonsporlu savunma oyuncusu Glowacki ise galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler