Futbolcu Mustafa nihayet el salladı

İzmir’de Karşıyaka ile yaptıkları maçın ardından geçirdikleri trafik kazasında manken nişanlısı Müge Bayrak’ı kaybeden Mersin İdmanyurdu’nun futbolcusu Mustafa Aydın, 4 ay tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde mucize eseri yaşama tutunduktan sonra yakınla

Futbolcu Mustafa nihayet el salladı

İzmir’de Karşıyaka ile yaptıkları maçın ardından geçirdikleri trafik kazasında manken nişanlısı Müge Bayrak’ı kaybeden Mersin İdmanyurdu’nun futbolcusu Mustafa Aydın, 4 ay tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde mucize eseri yaşama tutunduktan sonra yakınlarına el sallayarak ’Hayata dönüş’ pozunu verdi. Yakınları, Mustafa Aydın'ın o gün oynadıkları maçı, meydana gelen kazayı hatırlamadığını, nişanlısı Müge'nin ölümünden de habersiz olduğunu söyledi.

Kaza, geçen 27 Eylül’de saat 03.00 sıralarında Narlıdere İstihkam Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı önünde meydana geldi.. Karşıyaka ile golsüz biten karşılaşmada 90 dakika ’stoper’ olarak forma giyen 24 yaşındaki Mustafa Aydın, ardından maça İstanbul’dan gelen ’Rönesans Mankenlik Ajansı’na bağlı nişanlısı 21 yaşındaki Müge Bayrak ve bazı futbolcu arkadaşları dolaşmak için dışarıya çıktı. Bir süre Kordon’da dolaşan Mustafa Aydın, daha sonra nişanlısının kız arkadaşını Urla İlçesi’ndeki evine bırakmak için aynı takımda oynayan futbolcu arkadaşı Fatih Egedik’in babasına ait aracı ödünç alarak yola çıktı. Mustafa Aydın, dönüş yolunda maçtaki yorgunluk ve aşırı hızdan yönetimindeki 35 HE 088 aracın kontrolünü yitirdi. Araç, yoldan çıkarak ağaca çarptı. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Müge Bayrak öldü, Mustafa Aydın ise, yoğun bakım ünitesine yatırılmıştı.
 
Vücudunda çok sayıda kırık ve ağır yaralar bulunan Mustafa Aydın, İzmir’de yoğum bakım ünitesinde yaklaşık 1 ay tedavi görüp iyileşme sürecine girince Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in devreye girmesiyle tam teşekküllü ambulans helikopterle İstanbul’daki Medical Park Bahçelievlere’e götürüldü.
 
GATA’DA SEVİNÇ POZU
Burada gözlerini açan elleri ve ayaklarıyla küçük tepkiler vermeye başlayarak hayata tutunan Mustafa Aydın, sağlık durumundaki olumlu süreç sonrasında daha iyi bir rehabilitasyon tedavisi için bu kez de Ankara’ya GATA’ya sevk edildi. Burada da tedavisine aralıksız devam edilen Mustafa Aydın, 4 ay süren zorlu sürecin ardından yaşamındaki ikinci döneme de başlamış oldu. Çevresindeki tanıyıp onlarla konuşmaya başlayan, ellerini kullanan ve ayakta duran Mustafa Aydın, ondan desteklerini ve sevgilerini hiçbir zaman eksik etmeyen yakınlarına el sallayarak adeta hayata dönüşün ’Sevinç pozu’ verdi.
 
NİŞANLISININ ÖLÜMÜNDEN HABERSİZ
Sık sık yakınlarına neden hastanede bulunduğu yönünde sorular soran Mustafa Aydın, kaza anının yanı sıra, o gün oynadığı Karşıyaka maçını da hatırlamadığı belirtildi. Yakınları Aydın’ın nasıl kaza geçirdiğinden, İstanbul’dan yanına gelen nişanlısının ölümünden de habersiz olduğunu anlattı.

 

 

SAKATLIK KORKUSU DA KALMADI
Sporcu olmasının da verdiği dirençle hızla iyileştiği bildirilen Mustafa Aydın’ın, uzun süredir yatarak tedavi görmesinden dolayı zayıflayan kaslarının iyileştirileceği ardından da yürüme programına başlayacağı açıklandı. Doktorları rehabilitasyon sürecinin ardından Mustafa’nın eski günlerine dönebileceğini açıkladı. Kaza ardından kardeşinin başından ayrılmayan ablası İlknur Yılmaz, istemesi halinde Mustafa’nın yeşil sahalara bile dönebileceğini dile getirerek, "Büyük umutla 4 ay boyunca onun hayata dönüşünü bekledik, şimdi de sahalardaki zafer günlerini bekliyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor