Futbola yeni kurallar geliyor

Futbolda oyun kurallarını belirleyen kurum olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), İsviçre’nin Zürih kentinde yaptığı toplantıda çok önemli kararların altına imza attı. Kurul, gelecek ay başlayacak 2010 Dünya Kupası’nda uygulanmaya başlayacak bir

Futbola yeni kurallar geliyor

Futbolda oyun kurallarını belirleyen kurum olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), İsviçre’nin Zürih kentinde yaptığı toplantıda çok önemli kararların altına imza attı. Kurul, gelecek ay başlayacak 2010 Dünya Kupası’nda uygulanmaya başlayacak bir dizi kural değişikliğine gitti.

Buna göre, penaltı atışlarında rakip kalecileri aldatmak amacıyla tam vuruş öncesi koşusunu yavaşlatıp duran futbolculara bundan sonra hakemler izin vermeyecek.
Kararda, bu tür hareketlerin “spor ahlakıyla bağdaşmadığı”belirtilerek, oyuncuların Dünya Kupası’ndan başlamak üzere sarı kartla cezalandırılacağı ve atış gol olsa dahi tekrar ettirileceği ifade edildi. Açıklamada, cezalandırmanın koşunun bitimindeki tam vuruş öncesinde yapılan aldatmaları kapsadığına vurgu yapıldı.

IFAB’ın toplantısında 4. hakemlere daha fazla yetki verilmesi de karara bağlandı. Oyuncu değişiklikleri, saha dışı olaylarla ilgilenen 4. hakemlerin, bundan sonra “hakemin maçı kontrol etmesine yardımcı olmak” amacıyla saha içindeki olaylarla ilgili karar verebilecekleri bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler