Futbol dünyasında bir ilk!

2014 Dünya Kupası Brezilya'da düzenlenecek. Kıtada hazırlıklar devam ederken Brezilya devletinin de yaptığı çalışmalar hızlanıyor. Kupada güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı çekmek istemeyen Brezilya polisi ise turnuvada bir ilki deneyecek ve Robocop

Futbol dünyasında bir ilk!

2014 Dünya Kupası Brezilya'da düzenlenecek. Kıtada hazırlıklar devam ederken Brezilya devletinin de yaptığı çalışmalar hızlanıyor. Kupada güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı çekmek istemeyen Brezilya polisi ise turnuvada bir ilki deneyecek ve Robocop olacak...

 

80'lerin ünlü film serisi Robocop'ta kullanılan gözlüklere benzer bir teknolojinin kupa boyunca görevli güvenlik görevlilerince kullanılacağı ifade edilirken sistemdeki 46 bin biyotmetrik datanın bu gözlüklerle kıyaslanacağı konuşuluyor.

 

13 milyon yüzün kısa süre içinde gözlüklere yansıtılacağı, saniyede 400 yüzü tanıma özelliğine sahip olacak bu gözlüklerde sistemin vereceği kırmızı sinyal ise polisleri tedbir konusunda bir adım daha öne çıkartacak.

 

Yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir kalabalıkta dahil insan suratını ayırt etmeyi başaran bu teknolojik gözlüklerin yakın zamanda çeşitli futbol müsabakalarında test edileceği ve kıtanın en büyük ülkesi Brezilya tarafından Dünya Kupası'nda kullanılmasının planlandığı ifade ediliyor.

 

Sao Paulo ve Rio de Janeiro kupada kritik maçlara ev sahipliği yaparken bölgedeki polis yetkilileri çalışmalarını hızlandırarak devam ettiriyor.

 

1987 yılında vizyona giren ve daha sonra kült olan Robocop filmi serisinde hayatını kaybeden bir polis memuru bu gözlüklerle ve çeşitli donanımlarla yeniden oluşturulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor