Fransa'da bir garip takım

Fransa'da öyle bir kulüp var ki, yönetiliş açısından diğer kulüplerden biraz farklı...

Fransa'da bir garip takım

Taraftar kimi zaman kulüp üzerinde etkili osla da son kararı yönetim ve teknik ekip verir ki, profesyonelce yönetilen kulüp de genellikle öyle yönetilir.

Ama United Managers'da durum biraz farklı. Fransa liglerinde mücadele eden United Managers kulübü diğerlerinden biraz farklı yönetiliyor. Fransa 6. liginde mücadele eden bu takımı tamamen taraftar yönetiyor.

Sahaya çıkacak 11'den oynanacak sisteme kadar herşey taraftarın kontrolünde. Peki bu sistem nasıl işliyor?

United Managers'a gönül vermiş taraftarlar kendilerine özel üretilen mobil uygulama sayesinde beğendiği ilk 11'ini oluşturuyor. Anket sonucunda en fazla oya sahip oyuncular sahaya çıkıyor ve kulübün teknik direktörü dahi buna karışamıyor. Aynı zamanda oyun sırasında da taraftarlar görüşlerini yine uygulama üzerinden bildirerek oyuna her türlü müdahalede bulunabiliyor. 

Takımın teknik direktörünün tek görevi taraftarın isteklerini yerine getirmek. United Managers takımının teknik direktörlüğünü Julien Le Pen yapıyor. Le Pen, taraftarlarla oyuncular arasındaki bağlantıyı kurma görevini üstleniyor. Oyuncuları fiziksel olarak maçlara hazırlayan antrenör ise Eric Fouda. Takımın bir de kaleci antrenörü bulunuyor. Bu görevi de Karim Ahmed Yahia yapıyor. 

United Managers kulübünün internet sitesi üzerinden uygulama ücretsiz olarak indiriliyor. Ardından takımla ilgili her şeye karar vermek için açılan anketlerde görüş bildiriliyor. Konuyla ilgili Fransız basınına konuşan taraftarlar, "Bu bir rüyanın gerçekleşmesi gibi. Bizler, takımımıza doğrudan müdahale edebiliyoruz." ifadelerini kullandılar. 

Kulübün toplamda 9 çalışanı bulunuyor. Bu kişiler uygulamanın geliştirilmesi üzerine yeni projeler üretiyor. Kulübün gelir kaynağını ise satılan maç biletleriyle birlikte söz konusu uygulamaya gelen reklam gelirleri oluşturuyor.

Caen bölgesinde mücadele eden United Managers ligde oynadığı ilk 7 maçı kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor