FIFA futbolda devrim gibi kararlar almaya hazırlanıyor!

FIFA, futbolda penaltı atışlarında devrim gibi karara imza atmaya hazırlanıyor.

FIFA futbolda devrim gibi kararlar almaya hazırlanıyor!

FIFA, oyunun daha zevkli hale gelmesi adına futbolda bazı kuralları yeniden gözden geçiriyor.

De Telegraaf'ın haberine göre FIFA Başkanı Gianni İnfantino ve kurmayları futbolda bazı kuralları yeniden gözden geçirip düzenlemeyi düşünüyor.

Bunların başında penaltı atışları ve topun ele çarpması konuları ele alınıyor..

Penaltı atışlarında artık topu kaleci kurtarıp ve direkten oyuna dönerse pozisyonun devamı olamayacak. Bu uygulamla beraber penaltıdan dönen topta gol atılamayacak. Aksi takdirde hucüm eden takım serbest vuruş ile cezalandırılacak.

FIFA, oyuncu değişikliklerinde de yeniliğe hazırlanıyor. Eğer kural gelirse, bundan böyle oyuncu değişikliklerinde, oyuncunun santra çizgisinde çıkma zorunluluğu kalkacak. Oyuncular oyunun daha da hızlanması adına sahanın istediği bölgesinden oyuından ayrılabilecek.

Öte yandan elle oynama kuralında da yeniliğe gitmek isteyen FIFA, eğer top oyuncunun eline her ne maksatla olursa olsun değerse bunu 'elle oynama' olarak kabul edecek ve faul kararı verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor