Fener’den Trabzon’a kıyak! Fenerbahçe ve Mehmet Ekici olmasa...

Köşe yazarından Fenerbahçe Mehmet Ekici ve Yusuf Yazıcı ile ilgili ilginç yazı.

Fener’den Trabzon’a kıyak! Fenerbahçe ve Mehmet Ekici olmasa...

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor'un Mehmet Ekici ile yaşadığı krizin ardından oyuncunun kadro dışı bırakılmış ve onun yokluğunda genç oyuncu Yusuf Yazıcı kendisine tanınan şansı  iyi değerlendirerek takımın değişilmez isimleri arasında yer almıştı.


Köşe yazarı Cemal Ersen bugünkü yazısında bu konu ile ilgili bir bölüme yer verdi. yazısındaki bölüme "Fener’den Trabzon’a kıyak!" başlığını atan Ersen şu ifadeler eyer verdi.

"2011 yılındaki şike sürecinden sonra arası açılan ve gerilimi bugünlere taşıyan sadece iki kulüp kaldı. Hâlâ didişirler.

Ne Fenerbahçe geri adım attı, ne Trabzonspor davasından vazgeçti. Araya bir de Mehmet Ekici krizi girince, sinirler iyice gerildi.

Sonuç? Ekici’nin fedakârlığı (!) sarı-lacivertli kulübe 6 ay sonra bonservisi elinde olan bir futbolcu kazandırdı.

Ya Trabzonspor’a?.. İşte burası daha önemli, Yusuf Yazıcı adında bir yıldız adayını...

Filmi hemen geri saralım. Fenerbahçe devre arasında talip olmasa, Ekici sezon sonuna dek Trabzonspor’da oynayacak mıydı? Yüzde 80 evet.

Ekici kalsaydı, ara transferde kiralık verilmesi planlanan Yusuf Yazıcı kadroda yer bulabilecek miydi? En azından hocasının ilk tercihi olmayacaktı.

Futbolcunun inadı, Fenerbahçe’nin ısrarı, Trabzonspor’a büyük kıyak oldu!

Yönetim baktı ki elinde bir yıldız adayı var, 5 yıllık imzayı attırdı Trabzon’un evladına! Bugün bonservisine 10 milyon euro yazılan genç oyuncu, Karadeniz temsilcisinin “şans eseri” de olsa en önemli yatırımı artık.

20 yaşında Avrupa’nın da radarına giren Yusuf, işlenme aşamasındaki bir cevher. Aslında o cevher Trabzonspor’un kasasında duruyordu da, kıymetini anlayabilen yoktu.

Fenerbahçe ve Ekici marifetiyle Yusuf Yazıcı gibi bir değer keşfedildi ise, yönetim ve teknik heyet gözünü dört açmalı. Yıllardır saçma transfer politikaları ile kulüp batma noktasına getirildi. Oysa Trabzon’un bereketli toprağından futbolcu fışkırıyor. Her sezon bir-iki Yusuf çıkarabilseniz, geleceği kurtulur kulübün.

Yapacağınız, biraz cesaret ve motivasyon, azıcık da öz güven katmaktır altyapıda sırasını bekleyenlere..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor