"Fenerbahçe bizi tahrik etti"

Radyo yayınına telefonla katılan Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmayı ve Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster’in Hiddink ile yapılan toplantıya katılmamasını değerlendirdi. "Fenerbahçe’den puan alacağız" L

"Fenerbahçe bizi tahrik etti"

Radyo yayınına telefonla katılan Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmayı ve Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster’in Hiddink ile yapılan toplantıya katılmamasını değerlendirdi.

"Fenerbahçe’den puan alacağız"

Ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor’un başında olan Yılmaz Hoca; "Biz ligde şu anda Kasımpaşa’nın üstünde sondan ikinci pozisyonda bulunuyoruz. Kasımpaşa 14, biz 16 puandayız. Üstümüzde bulunan Buca ve Sivas ise bu hafta çok zorlu maçlar oynayacak. Buca Gaziantep’le, Sivas Kayserispor’la maç yapacak. Antep ve Kayseri ligde ilk 4’ü hedefleyen takımlar. Fenerbahçe ile oynayacağımız maçtan alacağımız puan hem moral anlamında hem de puan anlamında bize çok büyük katkı sağlayacak. Kime sorarsanız sorun, bu maçın favorisi Fenerbahçe’dir. Ancak futbolda kağıt üzerinde favori olmanın hiçbir anlamı yoktur. Biz bu maça her türlü anlamda hazırız. Konyaspor’un bir gücü var. Biz de bu gücü ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz” dedi.

"Fenerbahçe bizi tahrik etti"

Fenerbahçe cephesinde ise Andre Santos ile Lugano, 26. haftada oynanacak olan Galatasaray derbisinde forma giyebilmek için Gençlerbirliği maçında kart görerek cezalı duruma düştü. Yılmaz Hoca, bu iki oyuncunun Konyaspor maçında oynamayacak olmalarını; "Fenerbahçe bizimle oynayacağı maçta bu futbolcuların oynamayacak olmasını bir dezavantaj olarak görmedi. Demek ki bizden sonra oynayacakları maçları bizden daha zor görüyorlar. Bu kendi açılarından doğaldır. Ancak bizi de tahrik eden bir durumdur. Bu gelişme de bize farklı bir motivasyon getireceğine inanıyorum" şeklinde yorumladı.

"Kaptanlık değişimi takıma yarayacak"

Konyaspor’da bu hafta içi dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Takıma devre arasında transfer edilen ve kaptanlığa getirilen Barbaros Batur, takım içindeki disiplinsizlik nedeniyle kadro dışı bırakılarak kaptanlığı elinden alındı. Takım kaptanlığı Erdinç Yavuz’a verildi. Yılmaz Vural da takımda içinde yaşanan bu gelişmenin kendilerine olumlu olarak yansıyacağına inandığını belirtti.

"Bu toplantılar periyodik olarak yapılmalı"

Dün Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile Spor Toto Süper Lig ekiplerinin teknik direktörleri bir araya geldi. Bu toplantıda yer alan Yılmaz Vural, bu toplantıların periyodik olarak en az 3 ayda bir yapılması gerektiğini savunarak; "Hiddink’e de bu toplantıları daha sık yapmamız gerektiğini tavsiye ettim. Kendisi de bahar döneminde tekrar böyle bir toplantı yapabileceğimizi söyledi. Toplantıda herkes Türk futbolunun gelişmesi adına güzel fikir alışverişlerinde bulundu" dedi.

"Ligin 20 takım olmasını önerdim"

Ayrıca Hiddink’e Türkiye Ligi’nin 20 takım olmasını önerdiğini söyleyen tecrübeli teknik direktör, Hiddink’in bu fikre sıcak baktığını ancak 34 maçlık periyotta bile zaman sıkıntısı yaşandığına dikkat çektiğini belirtti.

"Schuster Türk futboluna saygısızlık etti"

Yılmaz Vural, toplantıya katılmadığı için eleştirilen Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster için ise; “Bu hafta çok önemli bir maç oynayacağımız ve hava şartlarından dolayı Konya’ya dönemeyeceğimi bildiğim halde buraya gelerek toplantıya katıldım. Kulüp başkanımız da bana bu toplantıda yer almam gerektiğini söyledi. Schuster zaten İstanbul’da yaşıyor. Böyle bir toplantıya gerekçesi ne olursa olsun katılmak zorunda. Bu Türk futboluna ve bizler karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Biz de Alman bir teknik direktör olarak onun fikirlerini duymak isterdik. Şenol Güneş de toplantıya katılmadı. Ancak yardımcısını gönderdi. Bu da bir nezakettir. Schuster ise bir yardımcısını dahi toplantıya yollamadı. Bu Beşiktaş adına çok büyük bir ayıptır. Belki çok önemli bir sorunu da vardır. Ancak Schuster toplantıya katılmama nedenini bile bildirmedi" diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor