Fenerbahçe Ankaragücü'ne yenildi

Buca, Belediye ve Karabük engellerini kayıpsız aşan Fenerbahçe, 7 maçtır kazanamayan Ankaragücü karşısında ilk yarı fırsatları harcadı, ikinci yarı sahasına hapsoldu. F.Bahçe'nin belalısı, kupada 4-2 devirdiği rakibine ligde de şans tanımadı.Trabzonspor,

Fenerbahçe Ankaragücü'ne yenildi

Buca, Belediye ve Karabük engellerini kayıpsız aşan Fenerbahçe, 7 maçtır kazanamayan Ankaragücü karşısında ilk yarı fırsatları harcadı, ikinci yarı sahasına hapsoldu. F.Bahçe'nin belalısı, kupada 4-2 devirdiği rakibine ligde de şans tanımadı.

Trabzonspor, İstanbul deplasmanında -evinde demek daha doğru- 3 puanı 3 golle almış. Haliyle Fenerbahçe için de galibiyetten başka bir seçenek kalmıyor. Zira olası bir mağlubiyet, liderle aradaki puan farkını bir anda 9'a çıkartacak. Devre arasına bir hafta kala, komplo teorileri ile karşı karşıya kalmak hiç hoş olmaz...

Gaziantepspor yenilgisi sonrası "ilk yarı sonuna kadar 5'te 5" hedefi koyan Aykut Kocaman'ın, hala mutluluğu yüzüne yansımıyor. Ancak 3 maçtır işlerin yolunda gittiği bir gerçek. '3 puan'lık 4'üncü adımın adresi ise Ankara. Son haftaların formda ismi Alex de, 199 maç ile 'Fenerbahçe'de en çok forma giyen yabancı' rekorunun onurunu yaşıyor.

Kar yağışı altında oynanan karşılaşmada, baskılı başlayan taraf konuk ekip. 6. dakikada Baroni uzak mesafeden müthiş vurdu, Senecky son anda çıkardı. 13. dakikada Emre ile paslaşan Niang'ın, ceza sahası yayından sol ayağıyla vuruşu üst direkten döndü. 25'te Gökhan'ın sağdan ortasına Niang'ın volesi kaleyi bulmadı, ama topu uzaklaştırmak isteyan Rajnoch'un vuruşu direğin dibinden kornere çıktı.

37. dakikada ceza alanında topla buluşan Niang, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda mutlak golü kaçırdı. 44'te 3 rakibini çalımlayan Gökhan, ön direkteki Alex'e 'al da at' dercesine pas verdi. Brezilyalı geç kalınca, Sencky açıyı kapattı. Bu pozisyon da golle sonuçlanmayınca, soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Gol sevinçlerinin çoğunu ilk 30 dakikada yaşayan Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında bu istatistiğe katkı sağlayamadı. Ankaragücü ise ilk tehlikeli atağını 48. dakika geliştirdi. Drago Gabric'in ortasında Güven, müsait durumda olmasına rağmen iyi bir vuruş yapamadı. Fenerbahçe kalesi, 53'te bir tehlike daha atlattı. Gabric sağdan ceza alanına ortaladı, Güven boş kaleye topu gönderse de, öncesinde ofsayt bayrağı kalktı.

İkinci yarıya bambaşka bir görüntüde başlayan ev sahibi, aradığı golü 62'de buldu. Soldan atak geliştiren Klukowski, uzak direğe ortaladı. Sestak, defansı aşan topu plase bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. 74. dakikada Sestak bir kez daha sahneye çıktı. Orta sahada aldığı topu 30 metre süren Slovak futbolcu, ceza sahası çizgisi önünde 4 rakibine rağmen vuruşunu yaparken, Volkan'ın bakışları arasında top ağlara gitti: 2-0.

Aykut Kocaman, ikinci golden sonra Alex-Semih değişikliğine gitti. Ancak bu değişiklik de fayda etmedi. Ankaragücü, 78. dakikada sağ kanattan tehlikeli geldi. Ceza alanına yapılan ortaya Güven kafayı vurdu, top yan direkten döndü. 90+2'de Niang'ın kaydettiği gol, Fenerbahçe'ye galibiyet için yetmedi: 2-1.

Fenerbahçe, bu sezon ilk yarılar ile ikinci yarılar arasındaki farklı tabloyu Ankarada'da sürdürdü. İlk 45 dakikada önemli pozisyonlardan yararlanamayan konuk ekip, ikinci yarıdaki silik futbolunun faturasını kalesinde 2 gol görerek ödedi.

ANKARAGÜCÜ: 2 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mehmet Şahan Yılmaz, Mehmet Cem Hanoğlu

Ankaragücü: Senecky, Uğur, Zewlakov, Rajnoch, Klukowski, Güven, Adem, Kaan, Gabric (Dk. 57 Weeks), Turgut Doğan (Dk. 64 Mehmet Çakır), Sestak (Dk. 84 Metin Akan)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Dia, Alex (Dk. 75 Semih), Niang

Sarı kart: Dk. 83 Emre Belözoğlu

Goller: Dk. 62 ve Dk. 74 Sestak (Ankaragücü) Dk. 90+2 Niang (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor