Fanatik imam yazarlığa başladı!

Trabzon'da bir camide cuma vaazında Trabzonspor'u konuştuğu gerekçesiyle görevinden alınan emekli fahri imam Ömer Oskay, bir internet sitesinde köşe yazarlığına başladı.Trabzon'da hac ve umre organizasyonu işiyle de uğraşan Ömer Oskay, yazarlık konusunda

Fanatik imam yazarlığa başladı!

Trabzon'da bir camide cuma vaazında Trabzonspor'u konuştuğu gerekçesiyle görevinden alınan emekli fahri imam Ömer Oskay, bir internet sitesinde köşe yazarlığına başladı.

Trabzon'da hac ve umre organizasyonu işiyle de uğraşan Ömer Oskay, yazarlık konusunda herhangi bir maddi talebinin olmadığını ifade ederek, görevinden ayrılmasıyla ilgili gelişmeleri konuşmak istemedi. İlmiyle insanlara hizmet etmek istediğini ifade eden Oskay, "Trabzonspor'u çok seviyorum. Yazılarımda özellikle dini konular, İslam dininde spor ve yapılması sünnet olan sporlardan bahsedeceğim. İleri ki günlerde Trabzonspor'la ilgili yazılar yazabilirim. İlmimle insanlara bir nebze olsun faydam olabilecekse ne mutlu bana" dedi.

Oskay, internet sitesindeki ilk köşe yazısında ise "Şu dünyada on şey cefadır" başlığını kullandı.

Öte yandan imam Ömer Oskay, bir süre önce bir cuma namazı öncesi yaptığı vaazda, "Ya o 60 bin seyirci ile yapılan 61. dakika şovu neydi, beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Bizim için her yer Trabzon diyorlar ya. Tabi olacak 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum isteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin. İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum, bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenabı Allah ne muratları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Konunun basında yansımasının ardından Trabzon Müftüsü Veysel Çakı da “Biz kürsüdeki söylemlerinin doğru olmadığını, bu tür konuşmaların hoş olmadığını ve cami adabına yakışmadığını belirttik. Müftülük olarak da o camiye görevli sözleşmeli yeni imam atadık" demişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından konu yerel ve ulusal basında uzun süre gündemde kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor