EYOF'a az kaldı tesisler yol aldı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, yaptığı açıklamada, oyunların başlamasına çok az bir zaman kaldığını, sportif tesisler açısından yapılan çalışmaların da buna paralel olarak hızlandığını kaydetti.Tesislerin tamamlanması aşamasında şu ana kadar bir s

EYOF'a az kaldı tesisler yol aldı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, yaptığı açıklamada, oyunların başlamasına çok az bir zaman kaldığını, sportif tesisler açısından yapılan çalışmaların da buna paralel olarak hızlandığını kaydetti.

Tesislerin tamamlanması aşamasında şu ana kadar bir sorun yaşamadıklarını ifade eden Özgür, şunları söyledi: ''Tenis kortları 10 Mayıs'ta, Türkiye'nin en büyük cimnastik merkezlerinden biri olan 2 bin 500 kapasiteli salon 15 Mayıs'ta açılacak. Ayrıca, Pelitli beldesindeki 7 bin 500 kişilik salonun inşaat aşaması büyük ölçüde tamamlandı. Yakın bir zamanda salonun çevre düzenlemesi yapılarak hizmete girecek. Türkiye'nin yapı tekniği bakımından çok özellikli bir spor salonu. Oyunlar sırasında Hayri Gür Spor Salonu'nda erkekler basketbol müsabakaları oynanacak.''

Oyunları takip edecek basın mensupları için oluşturulan basın merkezinin de 15 gün sonra tamamlanacağını vurgulayan Özgür, Sögütlü beldesindeki atletizm pistinin çalışmalarının sürdüğünü, buranın haziran ayı içerisinde tamamlanacağını belirtti. 
Özgür, oyunlar öncesinde tesislerin tamamlanması noktasında bir aksaklık olmadığını belirterek, ''Tesisler hiçbir aksama olmadan tamamlanıyor. Bundan sonra da bir aksamanın olacağını düşünmüyoruz'' diye kaydetti.

TÜRKİYE'NİN TEK ÜZERİ AÇILIR KAPANIR OLİMPİK HAVUZU YAPILDI
Şerif Özgür, Türkiye'nin ilk üzeri açılır-kapanır, atlama kuleli olimpik yüzme havuzunda denemenin yapıldığını da anımsatarak, şunları kaydetti:
''Yaklaşık 1 yıl önce inşaatına başlanan 10 kulvarı bulunan olimpik yüzme havuzunun çatısı için toplam 850 ton çelik kullanıldı. Çatıda açılır-kapanır 2 kanat bulunuyor. Her kanat 70 ton ağırlığa sahip. Kanatlar ilk denemede her iki yana 4,5 dakikada açıldı, 5,15 dakikada ise kapandı. Havuzun 85 metre uzunluğundaki çatısının 36 metrelik kısmı açılabiliyor. Havuzun üzerinin açılarak kullanılması enerji tasarrufunun yanı sıra nemlenmenin önlenmesinde kolaylık sağlıyor. Türkiye'de tek olan tesisin hemen yanı başında bulunan 8 kulvarlı Mehmet Akif Ersoy havuzu da tadilata alındı. İki havuz birbirine bağlanıyor. Oyunlar sırasında eskisi ısınma, yenisi ise yarışma havuzu olarak kullanılacak. Trabzon, her türlü uluslararası yarışmaların yapılabileceği bir komplekse sahip oldu.''

Oyunlar için Beşirli semtinde yapılan tenis kortları, Türkiye'nin en modern tesisleri arasında yer alıyor. Burada 4 bin 500 seyirci kapasiteli olmak üzere 13 açık kort ile 3 kapalı korttan oluşan toplam 16 kortluk tenis kompleksi oyunlarda hizmet verecek. 



OYUNLAR KAPSAMINDA YAPILACAK DİĞER TESİSLER
Karadeniz Oyunları için yapılan atletizm sahasına 7 bin 200 kişilik tribün inşa ediliyor. Oyunlardan sonra gerçekleştirilecek düzenlemelerin ardından burada futbol karşılaşmaları da oynanabilecek.

Arsin ilçesinde inşa edilen spor salonu ise judo müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Karadeniz Oyunları için yapılan Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçe spor salonlarında hentbol, Araklı ve Of ilçe spor salonlarında ise voleybol maçları oynanacak. 
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Kredi ve Yurtlar Kurumu Oyunlar Köyü inşa ediyor. 2 bin 800 kişilik modern yurtlarda aynı anda 3 bin kişinin yemek yiyebileceği, restoran ve tüm sosyal bölümler yer alacak. Oyunlardan sonra üniversite öğrencilerine tahsis edilecek yurtlarla, Trabzon'un 35 yıldır devam eden yurt sorunu da çözülmüş olacak.

Olimpik oyunlar 14-17 yaş grubunda, 49 ülkeden, 4 bine yakın sporcunun katılacağı oyunlar, 9 branşta gerçekleştirilecek. Oyunlarda kullanılacak 7 tesis, Oyunlar Köyü ile mevcut tesislerin inşası ve modernizasyonu için yaklaşık 290 milyon lira harcanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor