Euro 2016 için karar günü

Euro 2016 evsahipliği için karar günü. Türkiye, Fransa ve İtalya'nın aday olduğu organizasyonu kazanan ülke İsviçre'de açıklanacak.

Euro 2016 için karar günü

 Aday ülkeler artık son lobi faaliyetleri üzerinde çalışıyor. Cenevre'deki oylamadan önce adaylar son sunumlarını yapıyor.

Sunumların ilkini Türkiye Futbol Federasyonu yaptı. Ardından İtalya, en son ise Fransa 30'ar dakikalık sunumlarını gerçekleştirecek.

Euro 2016'yı kazanan ülkenin saat 14.00'da açıklanması bekleniyor.

Evsahipliği yarışının Türkiye ile Fransa arasında geçmesi bekleniyor. UEFA'nın aday ülkelerdeki incelemeleri sonrası yayınladığı değerlendirme raporunda Türkiye ve Fransa, İtalya'nın önünde yer alıyor.

Türkiye'nin 920 milyon euro hükümet desteğini garanti etmesi, UEFA'yı etkilemiş durumda. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Cenevre'de lobi faaliyetlerine destek veriyor.

Türkiye'nin hamlesini gören Fransa, kritik oylama öncesi aynı şekilde karşılık verdi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Cenevre'ye geldi.

Mevzuata göre, UEFA'nın Fransız başkanı Michel Platini, UEFA birinci başkan vekili Şenes Erzik ve İtalyan yönetim kurulu  üyesi Giancarlo Abete müzakere ve oylama süreçlerinde yer alamayacak.

Özgener: "Bu turnuvayı hak ediyoruz"

Espace Hippomene Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, aday ülkeler Türkiye, Fransa ve İtalya'dan ilk final sunumunu Türkiye yaptı.

Defne Samyeli'nin yaptığı 30 dakikalık final sunumunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngilizce bir konuşma yaparken, Brezilya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden kaydedilmiş mesajı da İngilizce altyazılı olarak videodan yayınlandı.

Sunumda İngilizce bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mahmut Özgener, Avrupa futbolunun en önemli turnuvasına evsahipliği yaparak, ilk kez Türkiye'de düzenlemek istediklerini vurguladı.

Türkiye'nin birçok alanda büyük ilerleme kaydettiğini ifade eden Özgener, "Avrupa'nın altıncı büyük ekonomisi durumuna geldi. Ulaştırmada da özellikle havayolları açısından büyük yeniden yapılanmalarla birlikte büyük bir hamle yaptı. İlk defa Avrupa'nın güneyinde medeniyetlerin kesiştiği noktada 2016 Avrupa Şampiyonasını düzenlemek istiyoruz. Gayet modern yeni statlar yapılmakta. En genç nüfuslardan birine sahibiz. Bu genç nüfusumuz bunu hak ediyor" diye konuştu.

Gül, Erdoğan, bakan Faruk Nafiz Özak ve UEFA asbaşkanı Şenes Erzik'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Özgener, "sayın Platini sizlere de teşekkür ediyorum. Sizleri 2016'da Türkiye'de ağırlamak bizler için büyük bir onur olacaktır. Şimdiye kadar hiç olmadığı şekilde birev sahipliği yapmaya hazırız" dedi.

Hiddink: "Türkiye hazır"

Milli takım teknik direktörü Guus Hiddink'in de videodan mesajı yayınlandı.

Hiddink, artık Türkiye'de çalıştığını belirterek, "Türkiye'de sahalar mükemmel bir şekilde hazırlanıyor. Yenileme çalışmaları yapılıyor. Türkiye bu etkinlik için Avrupa'nın şimdiye kadar hiç görmediği bir şekilde evsahipliği gerçekleştirmek için çalışıyor. Türkiye mükemmel bir şampiyona için hazır" diye konuştu.

Türkiye'nin sunumunda yönetmen Sinan Çetin'in hazırladığı dört kısa film yayınlandı.

Barış adlı bir Türk gencinin anlatımıyla, ilk filmde bu şampiyonanın daha önce Türkiye'de hiç yapılmadığı, artık sıranın Türkiye'de olduğu, ikinci filmde Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarının görüntüsü eşliğinde ülkenin turizm potansiyeli, üçüncü videoda ulaşım alt yapısı konusunda yapılanlar ve dördüncü videoda da duygusal bir şekilde Türkiye'nin futbol sevgisi vurgulandı.

Türkiye'nin sunumu öncesinde, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 50 yıllık tarihiyle ilgili bir video yayınlandı.

ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

-UEFA'nın EURO 2016 toplantısı

-EURO 2016 adaylığında final günü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor