Euro 2016 evsahibi ülke açıklandı

Euro 2016 evsahipliği için karar günü. Türkiye, Fransa ve İtalya'nın aday olduğu organizasyonu kazanan ülke İsviçre'de açıklandı.

Euro 2016 evsahibi ülke açıklandı

Türkiye'nin yanı sıra İtalya ve Fransa'nın ev sahipliği yapmak üzere aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2016) düzenleyecek ülke İsviçre'de yapılan toplantıda belli oldu.

ÖZGENER: BU KADAR YAKIN KAYBETMEK ÜZÜCÜ

Cenevre'de yapılan toplantıda 3 ülkenin sunumlarının yapılmasının ardından oy verme işlemine geçildi. Oy verme işlemi sona erdikten sonra UEFA Başkanı Platini Fransa'nın EURO 2016'ya ev sahipliğini yapacağını açıkladı.

2 aşamalı yapılan oylamanın ilk bölümünde Fransa 43, Türkiye 38, İtalya 23 oy aldı. Fransa'yla birlikte finale kalan Türkiye 13 UEFA üyesinin 6'sının oyunu alarak, 7 oy kazanan Fransa'nın 1 oy gerisinde kaldı ve turnuvaya ev sahipliği yapma hakkını kaybetti.

Fransa, daha önce ev sahipliği yaptığı 1984 Avrupa Şampiyonası ve 1998 Dünya Kupası'nda kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor