Erzurum'da Oyunlara rekor katılım

Oyunlara katılacak ülke sayısı 58’e yükselirken, Rusya 263 kişilik sporcu ve teknik heyetiyle organizasyonun en kalabalık kafilesini oluşturacak.ERZURUM BU REKORLA FISU TARİHİNE GEÇTİ 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na artık sayılı günler kaldı. Oyun

Erzurum'da Oyunlara rekor katılım

Oyunlara katılacak ülke sayısı 58’e yükselirken, Rusya 263 kişilik sporcu ve teknik heyetiyle organizasyonun en kalabalık kafilesini oluşturacak.

ERZURUM BU REKORLA FISU TARİHİNE GEÇTİ

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na artık sayılı günler kaldı. Oyunlar için inşa edilen tesisler tamamlanırken, tesislerin çevre düzenlemelerinde ise son noktaya gelindi. Türk spor tarihinin en büyük yatırımıyla gerçekleştirilecek organizasyona katılacak ülke sayısı da her geçen gün artarak devam ediyor. 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihinde Erzurum’da gerçekleştirilecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na katılacak ülke sayısı, Bosna-Hersek’in başvurusuyla 58’e yükseldi.

REKOR ERZURUM’DA

Kış Oyunları için Ocak ayında FISU’ya üye 153 ülkeye gönderilen davet mektubu ve katılım niyet formlarına şu ana kadar 58 ülkeden ilgili federasyonlar geri dönüş yaptı. Erzurum 2011 Kış Oyunlar için son başvuru Bosna Hersek tarafından gerçekleştirilirken, bugüne kadar yapılan kış oyunlarında en fazla katılım 50 ülkeyle Avusturya Innsbruck olarak belirlenmişti. Erzurum 2011 Kış Oyunları için ülke akreditasyon işlemleri Aralık ayı sonuna kadar devam ederken, katılımcı ülke sayısının ise 60’ı geçeceği tahmin ediliyor.

EN FAZLA SPORCU RUSYA’DAN

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarihinin en geniş ülke katılımıyla gerçekleştirilecek Erzurum 2011 Kış Oyunları’na, en fazla sporcuyla katılacak ülkeler; Rusya (263), Türkiye (234) ve Çin (157) olarak belirlendi. Oyunlara en az sporcu sayısıyla katılacak ülkeler ise sırasıyla: Malezya (1), Meksika (1) ve 2’şer sporcuyla Danimarka ve Azerbaycan. Erzurum ve Türkiye’nin kış sporu ve turizmine katkı sağlayacak önemli bir dönüm noktası olarak görülen organizasyon sırasında kentte 3 bini sporcu, 3 bini gönüllü olmak üzere 6 bin kişinin ağırlanması planlanıyor. Oyunlar için Erzurum’da inşa edilen tesislerin tamamı bitirilirken, tesisler civarında başlatılan çevre düzenlemeleri ise tamamlanmak üzere

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler